Oficiální zahájení koloběžkové sezony

Oficiální zahájení koloběžkové sezony

Vloni jsem si oblíbil úterní cesty na Zbraslav ke Keltovi. Tak jsem si letos řekl, že oficiální sezona začne prvním malým Lipanem u Kelta. Dnes se zadařilo.

Kudy tudy do Bavorova? Tedy k pípě, tedy ke Keltovi?

U Kelta jsme byli s Katkou už 1.4. Teplo, sluníčko, … vyrojili se všichni. Narváno na zahrádce, narváno na louce, narváno i U Koutského pramene. Masakr. Lidi padali snad i do řeky, A pivo jsem si nedal, ještě jsem jel autem do Prahy a tak jsem nemohl. Zato dnes paráda. Ale trochu postupně.

Dnes – Ve Slivenci se mi nějak nechtělo, a tak jsem jel netradičně přes Lochkov. Tak nějak jsem si říkal, jestli se to nerozjede, točím domů. I krátký výlet je výlet. Ale postupně se to rozjelo. Nad Chuchlí jsem udělal fotku, ale správnou vyhlídku jsem projel, tak je foceno o něco níž. Alespoň se sem vrátím.

Praha od Lochova

A už si to sypu dolů. V Chuchli se napojuji na svoji oblíbenou levobřežní cyklostezku, kde je vždycky míň lidí. Dnes tedy opravdu skoro nikdo. Koloběžky potkávám 2, jednu sportovní na tréninku, nezdraví, druhou výletní, normální. Pár klikošlapů a bruslí. Ideální cyklostezka.

provoz na cyklostezce

provoz na cyklostezce

provoz na cyklostezce

Dorážím ke Keltovi. I tady je prázdno. V sobotu jsem stál 32 ve frontě a za 15 minut jsem byl na řadě. Dnes jsem za 15 minut, vypití kafe a malého Lipana a přátelský rozhovor s obsluhou, odjel zpět k domovu.

dnes u Kelta

Potěšitelné je, že otevřeno je opět každý den dokud bude pár lidí. Spokojený vyrážím na klasickou cestu k domovu. Jen párkrát zastavím a udělám fotku.

Vltava z lávky pod dálnicí

Stavím i pro tradiční panorama Modřanského jezu.

Modřany jez

Dostávám se pod stoupák Chuchelským údolím. Vloni jsem chodil nahoru bez zastavení. Letos to ještě nejde a tak pod záminkou focení stavím. No stavím několikrát, ale fotka je jen jedna. Je to slušně do kopce. Doufám, že tak do měsíce to už bude bez zastávek (asi ne).

Chuchelák podél potoka

V Zoo je otevřeno občerstvení U Standy. Pospíchám a tak ani nefotím, ani se nezeptám, jestli už bude otevřeno denně. Na ceduli je stále So a Ne. Uvidíme při příštím průjezdu. Den se chýlí ke konci. Domů stíhám dojet za světla. Výlet se podařil jak jsem chtěl a sezona je oficiálně ZAHÁJENA.