Kolem komína a Mibo blatníky

Kolem komína a Mibo blatníky

Dnešní krátká projížďka kolem komína hlavně abych zjistil, jak vypadá Stehlíkova vyhlídka v Myslívě. Na konci cesty ulomený držák blatníku. Proč já s nima jen jezdím.

Na Polánku do kopce rozcvička a pak se to rozjelo. Myslívský kostel byl pootevřený jen tak na protažení foťáku.

 

Kostel Myslív

fara Myslív

A už byla stezka na Stehlíkovu vyhlídku. Cca 400m dlouhá asfaltka odnikud nikam a na konci vyhlídka.

 

No, nějak jsem nepochopil pointu. Předtím tu byla docela solidní úvozová cesta a vyhlídky jsou tu pořád stejné. I když v Pohoří je ze Stehlíkovi vyhlídky vidět taky hezky.

 

Jen pro chtivé – Ladislav Stehlík byl učitelem na škole v Myslívě a napsal řadu hezkých knih ze zdejšího kraje nebo jím inspirovaných. No a už jsem svištěl dál.

naše menší moře – Myslívský rybník

kaplička Milčice

Abych nezapomněl – tradiční protivítr, před Milčicemi jsem málem tlačil. Zdá se, že mě pronásleduje zcela cíleně. Foukal, foukal,  když jsem změnil směr do Nekvasov,  byl taky přímo proti.

Nekvasovy křížek

Nekvasovy – pomník padlým ve sv. válkách

No a legrace na závěr. Prasknul mi držák blatníku.

Vloni jsem si dopisoval s p. Wernerem z Miba. Byl jsem trochu rozladěn, že Mibo svým prodejcům nastolilo politiku prodej blatníků vždy v páru. Nějak jsem to nepochopil a p. Werner se taky moc nesnažil mi to vysvětlit. Na odpověď na můj oficiální dotaz přes web čekám dokonce dosud. No a tak stále nějak nevím, proč kupovat oba blatníky, když potřebuji jeden.

Pro shrnutí. Vloni mi na blatníku po cca 400 km prasknul drátový držák. Opraveno ze zásob výměnou za držák blatníku dětského kola. Po dalších 150 km prasknul páskový držák, opraveno výměnou za silnější páskovinu a dalších 300 km byl klid. Pak prasknul znova. Koupil jsem blatník od prodejce, který pochopil, že opravdu potřebuji jen zadní blatník. Po 350 km prasknul dnes páskový držák. Kdybych pokaždý koupil pár blatníků, mám dneska doma 5 předních blatníků. A to nejezdím jen na týhle koloběžce. Co s nima??? Asi bych měl dobrý pocit, že jsem podpořil tradičního výrobce koloběžek. No dneska to spravila 2mm nerez, až praskne, kouknu po blatníku jiné značky a až se podělá jinak výborné GTčko, zvolím asi stejný postup.

Pro rejpaly, bez blatníků nejedu, mokrej zadek se dá snést, když se večer usušíte a umyjete, ale víc dní na vandru… ani náhodou. A nasazovat a sundavat podle toho kam jedu? Vloni jsem vyrazil na Zbraslav a skončil v Rokycanech, co já vím, kde skončím a jaký bude počasí. Já chci koupit blatník když se mi rozbije.