Rakovník a Senecká hora

Rakovník a Senecká hora

V sobotu plánována návštěva u Rakovníka a tak využívám dopoledne a brzké odpoledne na výlet do krajin zatím moc neprojitých. Rakovník, Pavlíkov, Senec. Rozhledna na Seneckém kopci hlavní cíl a po dlouhé době portejbl s vysílačkou PMR.

Ráno se mi nechce vstávat, ale nakonec se vykopu a na vlak dorazím včas. TO se nedá říct o vlaku před mým rychlíkem. Nějak se nedostavil a tak rychlík jede do Kladna a pak už staví na každé zastávce, protože jede jako první spoj. I přes to zpoždění v Rakovníku bylo jen 10 minut. Slušný.

 

 

V Rakovníku nejdříve mířím k Vysoké Bráně.

 

Po zdolání super schodů čekají super výhledy.

Ičko na náměstí je otevřené. Bodejť, koná se Rakovnické cyklování. Závody všech kategorií. Kupuji vizitky a mizím.

Podél Jalového potoka stoupám k Pavlíkovu. Cestu mi zpestřuje NS a informace o okolní krajině. U potoka je docela slušně. To se mění, jakmile před Pavlíkovem vyjdu na nechráněnou cestu mezi poli. Hic a žízeň.

V Pavlíkově sice nacházím kostel a výstavu kaktusů na zadním traktu pošty, ale hospodu, natož otevřenou nikoli. Průšvih, ještě mě čeká 2 hodiny v tomhle počasí. Počkám na otevření Anderleho galerie, abych zakoupil vizitku rozhledny a jsem zachráněn. Kromě milé paní a zakoupení vizitky jsem se dočkal i možnosti doplnit zásobu vody. Odcházím na Seneckou horu.

Parádní rozhledna, parádní výhledy. Daří se mi 4 spojení a aktivace Senecké hory do Kopců4. Víc lidí neslyším a tak trochu měním plán a jdu ještě do Sence. Tam mě vyzvedává Katka s Bárou a pokračujeme na návštěvu.

Hezký výlet, 18 km, aktivovaný kopec. Co víc si přát. Jo vím, teploty tak max. 18°C

Víc fotek v Hraboší galerii.