Výlet na Filipovu Horu a LPD2017 na Můstku

Výlet na Filipovu Horu a LPD2017 na Můstku

Na sobotu a neděli byl plán daný – soutěž CB LPD2017, které jsem se vloni zúčastnil poprvé a tudíž to chtělo vylepšit výsledky. Protože se na výzvu, kdo by jel se mnou ozvala Bohuni, doplnili jsme vysílací část výletem na Domažlicko.

Volba padla na trasu Stráž – Pelechy – Filipova Hora a zpět. A proč? Je tu krásně, jsou tu hezké výhledy na Čerchov, Ostrý a pás Královského hvozdu, do Němec na Hohen Bogen, a do vnitrozemí. Bohuni fotila, já se kochal. Fotky najdete na Bohunčino rajčeti. No kochal, já chtěl hlavně aktivovat zdejší kopečky, a tak jsem neustále vyřvával na PMRku. Vždyť tomu se nedá odolat – 6 vrcholů přes 500m na trase cca 9km tedy 24 bodů do Kopců4, to je výzva. Ale bohužel, moje výzvy zůstaly nevyslyšeny. Jedno jediné spojení s Romanem Plzeň a aktivace se nepovedla ani u jedné kóty. Tak příště.

Kochací část výletu jsme zakončili v Tlumačově na rozhledně mojí oblíbené velikosti.

vyhlídková věž Tlumačov fotila Bohuni

Přesun do Hojsovy Stráže a začíná LPD2017 Tedy začíná stoupání na Můstek – 5km, 360 výškových metrů. No ono o nic nejde, pokud jako součást báglu není 7Ah a 6kg vážící baterka. Pod vrcholem jsem slušně funěl. Ale dolezli jsme. Na Můstku klid, pár opozdilých cykloturistů nás míjí a pospíchají k Pancíři. Shazujeme bágly, kocháme se, občerstvujeme, Bohuni odchází fotit a já pomalu vybaluji krámy.

Na kopec jsem vytáhl stanici, zdroj, jako anténu drátovku a 6m bič. Upevnění ke zbytkům zábradlí, natažení koaxu a chvíle napětí, jestli to pojede. Éter ožívá a ještě před závody si ověřím, že je vše OK, můžeme čekat na soutěž.

nahozeno

Čekání na start v 19,00 si krátím voláním na PMRku, daří se spojení na Viléma42. Malinko přeskočím, před půlnocí se daří další spojení a tak se mi podařilo aktivovat kopec.

Co napsat k vlastnímu LPD? Bylo to parádní. Vzhledem k výbavě jsem doufal ve zlepšení loňského výsledku. A taky jsem věřil, že nebudu poslední. Již v prvním kole se mi podařilo krásných 22 spojení s DX 261km do Orlických hor. To asi taky nabouralo můj plán. Bohuni to zalomila před půlnocí a za přístřeškem z louky se ozývalo spokojené oddychování (a to si druhý den stěžovala, že oka nezamhouřila, furt jí prý budilo moje hulákání a ráno, považte, mé procházení se a kochání východem slunce). Původně jsem myslel, že ze druhého kola od 1:00 do 5:00 budu vysílat tak do max 3:00 a pak si taky chrupnu. Ale… během pauzy mezi koly spojení na PMR a šup do druhého kola. No a výsledek? Do konce soutěže jsme se od vysílání neodtrhnul, podařilo se mi 40 spojení, DX 330 km na Velkou Javorinu na kontrolní stanici.

Po skončení soutěže se mi nějak nechce spát a tak pomalu balím cajky. Chvíli poté se začíná klubat sluníčko.

ráno na Můstku

Pořád čekám, kdy vstane i Bohuni a udělá hezčí fotky. Nic. Tak dobaluji. Pupenec konečně vylézá nad obzor.

a už je venku

Nakonec vylézá ze spacáku Bohuni. Na to, že jsem ji, jak povídá, celou noc budil a ráno nenechal dospat, vypadá docela dobře. Ale to já taky. Balíme a zkratkou prodlužovačkou přes Habr scházíme do Hojsovky. Cesta do Plzně je dobrá, ale po cestě domů mě dohání probdělá noc a tak stavím skoro na každý benzině na kafe.

Doma mě nečekali tak brzo, ale přes to přese všechno mi dali i oběd. Takže parádní víkend.

fotila Bohuni, takže před 23,00

Nějaké další fotky z Můstku a okolí od Bohuni.

No a výsledek? Pro mne parádní, dostal jsem pozvání na setkání radioamatérů do Holic na vyhlášení, tedy do 20. místa celkově. Bohužel v termínu jsme na dovolené. Do Holic tedy posílám, nejen tímto článkem, ale i mailem organizátorům, poděkování za soutěž a přání k výsledkům všem zúčastněným. Až budou výsledky odtajněny, samozřejmě se pochlubím i zde.

Tak zase někdy na kanále a nejen při soutěžích.