Na skok na Šumavě.

Na skok na Šumavě.

V sobotu naplánována několikrát v zimě prošlá a projetá trasa tentokrát v letní variantě – Gerlovka, Brunst, Jedlová, Můstek, Pancíř a Gerlovka. Tentokrát za sluníčka. A v sobotu? Jasně, vysílání PMR.

Auto nechávám na Gerlovce na parkovišti a k Brunstu se vydávám na 2x. Nějak jsem si po pár metrech nedokázal vzpomenout, jestli jsem zavřel auto. A tak potvrzuji přísloví – Skleróza – matka turistiky. A hádejte co? Bylo zavřené.
Po ránu se nad loukami válí opar, ale sluníčko zhora dává příslib krásného dne.

Povrdilo se. Celý den sluníčko, jen chvíli na Můstku silnější větřík, jinak výstavní babí léto. Nad Novým Brunstem opouštím značené cesty a vydávám se na rozcestí U Obrázku. Kochám se takovým způsobem, že nevědomky stáčím směr chůze a zacházím si tak 1,5 km oproti plánované trase. No stává se to vyjíměčně, tak jednou, maximálně dvakrát za…. Kecám, ještě se mi dnes povede kochat se pod Pancířem a zacházím si další asi kilometřík, dva. Prostě to bylo dneska nějaké začarované. Jasně, bylo to tím vracením se k autu, to přináší smůlu.

Ale zpět na trasu – přes pramen Křemelné, který je téměř bez vody, se dostávám na dnešní hlavní cíl – Jedlová, 1176mnm. Sluníčko svítí jak zběsilé, dorážím se zpožděním asi jen 15 min oproti plánu. Vybaluji svačinu a vysílačky a začínám zároveň jíst a vysílat. Zjišťuji, že to nejde dohromady a tak posvačím a vracím se k vysílání. Spojení se daří, jako první Jarda Sušice – PMR a UHF. Po hodině odcházím a v deníku mám 6 spojení, spokojenost.

Na skok na Šumavě.

Jedlová – u vrcholu

Úmyslně měním směr trasy a před plánovaným Můstkem scházím k Suchým studánkám a do Městištské rokle. Odtud teprve začnu stoupat na Můstek. Ani nevím, proč jsem si tak zašel, ztrácím výšku, jsou tu lidi, znám to tu,… Asi proto, že je tu krásně. Vystupuji na Můstek 1235mnm a zkouším spojení pro aktivaci Kopce. Daří se, stejně tak na Habru 1203mnm. Tady se rozhoduji, že nepůjdu přes Pancíř, stejně tu mají hnusný kafe, ale střihnu to spodem k praměništi Řezné. Jak jsem už psal, kochám se a tak mi nezbývá, než si malinko zajít a na Gerlovku se dostávám přes Šmauzy a Brunst. Sice malinko naskočily kilometry, ale zároveň taky hezká místa, takže všechno je v pořádku. Jen mi kleslo moje navigační sebevědomí.
A na závěr? Hezká procházky, cca 24 km po Šumavě se neomrzí. Hezké vysílání PMR . viz deník. Aktivace ??? 3 kopců. Proč otazníky? Po příjezdu v neděli domů zjišťuji, že jsou vyhlášena pravidla soutěže Kopce pro aktuální ročník. Jsou zde nějaké kosmetické úpravy a hlavně, start soutěže je 1.10. Takže se na všechny navštívené kopečky podívám znova. Už se těším, nejpozději v únoru si dám tuhle trasu tradičně v zimní variantě.


A na úplný závěr – cestou zpět se stavuji v Zelené Lhotě v Hotelu Zach. Hezký závěr výletu, ale to by bylo na další a delší povídání 🙂
Tak na Šumavě zase brzy na shledanou.

Další foto v galerii.