Zimný CB závod na Mitrvaldu

Zimný CB závod na Mitrvaldu

Závod pořádaný Slovenským CB radioklubem 12. a 13.1 vyhnal  expedici Ferda na Mitrvald.

Edit 24.1.2019 – doplněn odkaz na foto a video  od Jakuba Letná Praha.

Letos ve složení Karel Rokycany, Jakub Letná Praha a já.  Prosazoval jsem jet na Třemšín (nefouká tam tolik jako na Mitrvaldu), ale byl jsem umlčen Karlem. Jak se ukázalo, měl jsem pravdu, foukalo celou sobotu, celou noc i celou neděli. A taky převážně padal sníh. Přes noc hezkých cca 5 cm. Další zádrhel, volba jména expedice. Jakub jako dlouholetý uživatel volačky Expedice Adam 84 byl nakonec přehlasován, A to je asi tak ze zádrhelů vše.

Sešli jsme se v 9,00 pod kopcem, naložili věci a hurá nahoru na horu kopec. Sněhu požehnaně. Parádní.

90%cesty dobrý, ale těch 10% jsem nezáviděl

klasika, ale těžký

exp. Ferda

 

Dopoledne bylo věnováno vysílání FM poháru. Docela úspěšně. Já 2. v 70cm QRP a Karel 8. ve 2m QRP.

OK1ELE při FM poháru

kolineár vztyčen

OK1HBP při FM poháru

Po skončení FM poháru se začal budovat přístřešek pro CB závod a kutlochy pro spaní. Zejména Karel, pokud by měl víc času a sněhu, vybuduje snad dokonalý eskymácký iglů. Po vytažení antény na strom, zapojení stanice jsme se střídali ve vysílání. Přivítali jsme milé návštěvy – Fantomase Praha OK1AVK a Filipa Kralovice s kamarádem.

nízký přístřešek

došlo i na HF

Postupem času mi bylo jasno, že přes noc nechám kluky na kopci samotný. Z hrbení pod přístřeškem a ze zátěže, kterou jsem nesl nahoru, mě chytly záda. Rozebral jsem bivak, nacpal vše co nemuselo zůstat na kopci do báglu a před devátou jsem sestoupil k autu, rozložil postel a zalehnul na rovný a tvrdý, pohoda. Ve 3,30 jsem uvařil čaj, zbytečnosti nechal v autě a hurá nahoru. Nějak jsem čekal, že po mém příchodu se kluci vyklubou a budeme pokračovat ve vysílání. Chyba, chrupkali a chrupkali, tak jsem objel ranní kolečka, chytil 18 spojení a před osmou jsem už dělal takovej šrumec, že se vykulili.

Pobalili jsme ten vysílací cirkus a sešli dolů a jelo se domů

Super víkend. Fotky jsou tak nějak od všech. Výsledkově to asi nebude takový jako vloni, SK stanice se nepodařilo vůbec ulovit, ale jinak dobrý.

Tak ahoj v éteru nebo na kopci.

 

Fotky od Kuby.

Video od Kuby.