Z Mníšku do Řevnic

Z Mníšku do Řevnic

Výlet do Brd s turisty z Barrandova. Letos se nějak nedařilo navštěvovat pochody klubu Trilobit Barrandov. Nejvyšší čas to napravit. Samozřejmě jsem si s sebou bral vysílačky, ale postupně. Netradičně shrnutí hned na začátku. Parádní počasí. Nádherný výlet.

Na Smíchově se naší 4 členné skupince – Jimm, Jíťa, Katka a já – podařilo vmáčknout hned do druhého autobusu na Mníšek. Pochody Trilobiťáků jsou populární a autobusy nejsou nafukovací. Takže po chvíli vystupujeme v Mníšku a jdeme si pro popis cesty pochodu . Jako téměř vždy je nám na nic. Naplánovali jsme si trochu jinou trasu. Ale držíme se tradice alespoň v tom, že oficiálně jdeme tu nejkratší trasu, tady 8 km.

dscn1043

kostel sv. Václava Mníšek

První zastávka pekařství, druhá zastávka zámek.

dscn1047

zámek Mníšek pod Brdy

Zámek Mníšek je kupodivu otevřen i v tento čas. Katka už tu byla, ostatní ne. První prohlídka ale začíná až za 45 minut tak ji oželíme a pokračujeme na Skalku. Známé místo a první (a poslední naše) kontrola pochodu. Dáváme si čaj, sváču, kupujeme vizitky, klábosíme. A tady taky plánuji první zastavení a z kóty 553 m chystám vysílání. Po 40 minutách nemám ani jedno spojení. Hlucho a ticho. Kromě kanálu 4, kde ustavičně někdo mluví, ale ať se snažím, jak se snažím, nechápu o co jde. Pokračujeme na Babku a doufám, že budu mít víc štěstí.

Babka vrcholová partie

Babka vrcholová partie

Jsme tu přes 45 minut a horko těžko se mi podaří navázat 2 spojení. Chudý deník, ale alespoň se mi daří aktivovat vrchol do Kopců. Oč horší je vysílání, o to lepší je místo samo. Babka je 506m vysoký brdský kopec. Na vrcholu je spousta skalních výchozů a pod vrcholem staré lomy. Nádherný kus přírody a nádherné vyhlídky. Doporučuji navštívit.

dscn1078_hdr

Z Babky k Červené hlíně

Klesáme přes rozcestí pod Strážným a kolem Lesního divadla do Řevnic. Kromě parádního dětského hřiště obdivujeme i místní vily a k mému překvapení zjišťuji, že se zde stále hraje národní házená. Tu jsem hrál naposledy před 32 lety na soustředění v Dobřanech. A ne moc dobře, jednak jsem hrál handball, a tam jsou jiná pravidla, druhak jsme ji hráli tréninkově s dorostenkama Teplic :-). Úžasné výkony.

dscn1097

vila Zbiroh v Řevnicích (40km vzdušnou čarou???)

A to není jediný zeměpisný oříšek. Nějak nevím, kam jsme došli tady :

dscn1101

Buď jsme v Mongolsku nebo u Apačů. Nevím. Vím, že nejsme na půl cesty, to bysme se koupali v Tichém oceánu. Cesta se chýlí ke konci, procházíme Řevnicemi, v hotelu u nádraží si necháváme orazit itineráře a ukončujeme pochod. Byl to hezky strávený den. Trasu jsme nakonec natáhli na cca 13 km a v zimním sluníčku si ji řádně užili.

trasa

 

Nějaké další fotky najdete v Hraboší galerii a už se vidím zase někde v Brdech nebo jinde na výletě. Už aby to bylo 🙂

dscn1098