CB liga 2017/2018 - start

CB liga 2017/2018 – start

V průběhu roku jsem se zaujetím pozoroval výsledky CBligy. Nakonec jsem pojal podezření, že bych se mohl zúčastnit a od počátku ročníku 2017/2018 se stát pravidelným účastníkem. Po absolvování soutěží LPD a EBH dokonce toto podezření přerostlo v rozhodnutí.

Splnil jsem několik nepodstatných podmínek, jako přihlášení a doladění několika bodů v pravidlech, která jsem ne zcela správně pochopil. Za pomoci Vency Chotěšov obé proběhlo a běh soutěže, respektive zaslání deníků ověří, zda jsem to správně pobral.

No a teď už jen několik podstatných maličkostí. Jako třeba najít čas na vysílání.

Ambice nemám ani tak na špičkové výsledky, jako užít si nějaký ten portejblík a nachytat pár spojení. Ouha, koukám do kalendáře a v srpnu mám jeden jediný večer ze soboty na neděli, kdy mohu vytáhnout anténu na kopec.

A tak 19.7. podvečer, o návratu z dovolené, respektive přesunu na chalupu, balím vybavení a sunu se na hřiště nad obcí. Sportovní přístup a heslo – není důležité … potvrzuje už výběr QTH – o 3 km vedle je daleko lepší a vyzkoušené na portable a CB. Ale důležité je, že s sebou balím ještě ženu, Ondru s rodinou, nějaké pití a proviant. Úkol je jasný, ztopořit 5/8 na stožár do výšky 7m, pokecat, zprovoznit CB, pokecat, zasednout, pokecat a vysílat. Jo a taky udělat alespoň 10 spojení.

stavíme anténu na CB

stavíme

anténa CB postavena

postaveno

kontrola postavené CB antény

postaveno – poslední kontrola -jdeme vybalovat ostatní cajky

Velmi optimistické na to, že na dnešek není hlášený žádný portable na CB. Spoléhám na domasedy, kolečko kolem Agáty a Aljašky a Blatenské kolečko. Jenže – kolečka jsou tak max do 20,00, pak začíná večerní TV mánie a domasedi, hlavně tedy plzeňští, mě neberou. Od osmi do …. ani ťuk, tedy jo, PL, RU, turci, němci, nějaká španělština – éter je plný, ale CZE -0. Původní odhodlání nechat postavenou anténu a zkusit vysílání i ráno po 5,00, kdy prý vylézají prostatici, tedy i já, je nahlodáno. Po 23,30 balíme anténu a do hajan. Jediné spojení bylo se Seniorem43 přes kopeček a první ligový deník tedy září jedním spojením a 4,5km. Co s tím? Jasně, že ho pošlu do soutěže, jen mám obavu, aby se organizátoři a ostatní operátoři nezlomili v pase nebo nepraskli smíchy.

Seniorovi díky za spojení a za mne – podařený večer, sice ne na spojení, ale pokecali jsme vydatně.

A září? Už mám jasno, že jediný termín na kopec je 9.9., tak jsem zvědavý.

 

EDIT 8/9/2017 – tak jsem zjistil, že jsem ke všemu poslal deník na špatnou adresu. Sice jsem ušetřil ¨bránice pořadatelům, ale také jsem nezapsal historicky nejhorší výsledek. Tak nevím, jestli to takhle povedu dál, tak skončím s nulou.