LPD 2018 Můstek

LPD 2018 Můstek

Po roce v soutěži Letní polní den na Můstku. Krásný podvečer a noc. Letos jsem to zalomil ve 3,00 a šel spinkat. Na rozdíl od loňska mi nedělala problém cesta domů.

Sobota poledne, sbaleno. Vyrážím s předstihem, po cestě zastávka v Polánce na fotbalový turnaj. Nicméně kolem 15,30 jsem v Hojsovce a začínám stoupat na Můstek.

studánka pod Můstkem

Ostrý mezi stromy

prostě furt nahoru

Pomalu, ale jistě se soukám na vrchol. Vedro, leje ze mě jak z děravýho kýble.

už tam budu

Ale dočkal jsem se. Nejdřív se dosyta napiju, najím a svalím se na půl hodiny do stínu. Pokouším se dát výzvy na PMRce. Jediné spojení se Seniorem43, který v Radkovicích 40km ode mne  poslouchá éter a čeká koho kde uslyší nejen na PMR. Ještě spojení s Jakubem Letná na Toku přes převaděč OK1BPL a vyslechl jsem si pozdravy od Ricciho OK3AR. No a pak už nezbylo než rozbalit CB a připravit se do závodů. První zádrhel, podařilo se mi po cestě částečně odtrhnout konektor z kabelu. Spravila to lepenka, ale zatrnulo mi.

anténa ztopořena, vše funguje

Druhý a poslední zádrhel. 7Ah baterka je v háji. Napětí slítlo dolů hned po prvním zaklíčování a tak táhnu 2 kg zátěže zbytečně.  Nakonec mi stačila 9Ah na obě kola, i díky tomu, že jsem druhé trochu zkrátil.

Rušení na všech kanálech s9+. Nejen atmosférické poruchy, na celém území byly bouřky, ale i spojení z celé Evropy. Německo, Itálie a Rusko jak kdyby byly za rohem, občas španělština. V podstatě po celou dobu závodů jsem bojoval abych se protlačil se mezi silné německé a ruské stanice.

podvečer. vpravo dole Nýrská přehrada

 

Ale nějaké spojení se zadařilo. Ve druhém kole jsem to ve 3 zabalil a šel se prospat. Asi přesně v době, kdy se to začalo otvírat a spojení přes 300 km by bylo z Můstku reálné. Před šestou jsem to sbalil a vyrazil k domovu.

je to stejný jako nahoru, jen lehčí o pití a jídlo 🙂

ranní sluníčko pod Můstkem

autoportrét

Dolů jsem to vzal oklikou přes Tomandlův křížek. Sice 3 km zacházka, ale je tu hezky a není to tak z kopce jako modrá TZ a tak mě nebolí kolena.

Tomandlů křížek

studánka pod Habrem

No a v 7:50 sedím u Pepy v Hotelu Zach a snídám. Krása.

Výsledky a deník. Tradičně tajné do setkání v Holicích a vyhlášení výsledků. Takže 48 spojení za obě kola. Spokojenost, i když ve druhém kole dělaly některé stanice přes 50 spojení. Poslední nebudu. A loňské 19 místo taky neobhájím.

Tolik asi krátký report vydařené akce.

Jo a nahoře nebylo vedro. Večer jsem seděl v mikině a bylo mi krásně.

Přikládám 2 nahrávky. Jedno spojení, aby bylo slyšet co tam vlastně pořád dělám.

A druhé spojení. Taky hezké, jednak je tu slyšet, jak netrpělivá stanice smaže probíhající spojení. I když komunikaci slyší, protistanice mu nikam neuteče, prostě nedokáže minutu počkat, po mě potopa. Druhak je slyšet, jak má super techniku, takže prolejzá o kanál vedle, při troše pozornosti je i rozumět a hlavně i ten sousední kanál slušně maže. Ach jo.

Tak to je asi vše.