Sobotní Praha, Malý Tok a nedělní VKV PA

Sobotní Praha, Malý Tok a nedělní VKV PA

Koronavirus řádí. Čas zdrhnout někam, kde nejsou lidi. Brdy. Když to vezmu brzy ráno na Prahu, odvysílám FM pohár a  zadem přes Malý Tok se vrátím do Nepomuka, nic moc nikoho nepotkám.

Rozhodnuto, uděláno. Kolem 8,30 začínám stoupat z Nepomuka a na parkovišti je 5 aut. Věc nevídaná. Jindy je tu narváno. Cestou nahoru nikoho nepotkávám. Planina kolem meteoradaru je vykácená. Netradiční pohled. Zalézám dozadu za vrchol a topořím anténu.

selfie na startu

Praha

Připravuji stanoviště a těším se na FM pohár. No jo vlastně, tady jsem vysílal poprvé do FM poháru, ještě jako UNLIS pod dohledem OK1ELE pod klubovou značkou OK1RPL.

anténa ční nad podrost

portable hamshack

No co budu povídat. FM pohár byl velký propadák. Neslyšel jsem skoro nikoho. I stanice z Prahy (města) jako třeba OK1ICQ, kterého z Brd, a i z mnohem větších dálek, bez problémů jindy slyším a domluvíme se, je dneska jen náznakem a mě skoro nikdo neslyší. Anténou to není, tu už jsem zkontroloval. Takže asi Prahu (vrchol) zase chvilku budu na vysílání vynechávat. FM pohár – 4 spojení na 70cm. Propadák. K tomu jsem přidal 3 spojení na 2m, ale jen na VX3, 2,5W a dualband proutek. Nakonec mi to stačilo i na aktivaci SOTA OK/ST-001.

V půl dvanáctý jsem ten herberk sbalil a vytáh PMRku. A????, spojení nešla, dal jsem jich 5 a to bylo max, co jsem kolem vrcholu vyšlapal, později z Malého Toku dokonce 0, jen slabě náznak exp. Žába z Měděnce a Venda Brdy z Toku. Propadák i na PMR. Naštěstí alespoň spojení na Praze stačila na aktivaci do PMR Kopců.

Malý Tok

pod Malým Tokem

Přecházím na Malý Tok,tady se procházím asi půl hodiny a jdu dolů k autu.  Cesta domů smutná, oblíbené hospůdky zavřené. Ale procházka hezká 🙂

PMR taky nic moc

Ale víkend má i neděli. Po včerejším výprasku na FM poháru se mi ani nechce odjet na VKV PA. Nakonec na poslední chvíli balím FT-818 a vyrážím ke Kuchaři. Zapomenu telefon, takže bez fotek. A dobře jsem udělal. Spravil jsem si chuť. Od 9,00 hodin 43 spojení 2m SSB mi zvedlo náladu. V půl dvanáctý balím a jedu k domovu. Zatím to vypadá na 3. místo 144MHz single op QRP v tomhle kole. Potěší.

VKV PA 15.3.2020

Hezký víkend.