Report 2021_06 a 2021_07

Report 2021_06 a 2021_07

Až tak línej jsem byl, že report píšu za 2 měsíce.

Začnu netradičně fakturou, na tohle jsem narazil při úklidu. Hezká , dokonce tematická k vysílání.

RTTY VOLTA

Vysílal jsem v květnu . Dorazil diplom.

RTTY VOLTA 2021

Vloni jsem myslel, že další ročníky se budou doplňovat do dalších polí, ale Italům se tohle vychytat nepovedlo, škoda.

 

SPDX RTTY

Vysílal jsem v dubnu, proti loňsku posun z 381 na 323 místo. Super.

SPDX RTTY 2021

 

Aktivita WWFF

Dorazily diplomy a aktualizoval jsem seznam získaných diplomů.

O dovolené se mi podařilo aktivovat OKFF-0012 Český les. Vzhledem k tomu, že jsme byli v penzionu, nasbíral jsem povinná spojení během týdne. Zkusil jsem dokonce i aktivaci v FT8 a FT4.

aktivace OKFF-0012

NA 3x se mi podařilo aktivovat OKFF-1743 Na Plachtě. Poprvé FT-818 a 6 spojení. katastrofa. 2 návštěva s IC-7100, 30 spojení a vyhnala mě bouřka. Klaplo to napotřetí. 57 spojení. Ještěže je Plachta 20 min pěšky od chaty.

OKFF-1743 poprvé

OKFF1743 podruhé

OKFF-1743 potřetí

Dovolená

Celý pobyt v Českém lese byl fajn, kromě prima výletů i prima spojení. V penzionu mi dovolili vyhodit LongWire z okna a tak bylo o zábavu postaráno. Tedy až na občasné, ale vydatné, rušení ze vší elektroniky, světel, blikačů,…  210QSO 25 zemí.

dovolená 21 Český les – mapa spojení

dovolená 21 Český les – statistika

dovolená 21 Český les – země

VKV PA

jsme odjeli s Pavlem OK1UGEz klubu v Plzni. Poslední místo v kategorii, rozbitý ovladač rotátoru. Přestal točit zrovna, když jsem ho obsluhoval já. Asi mám špatný vliv na techniku. Ale Pavel mě uklidnil, že to bylo stářím a vysokou teplotou v ovladači. Uff.

QSL

Podařilo se mi dokončit agendu, vyplnit QSL a hlavně je odnést na QSL službu! Konečně! 140 lístků vyexpedováno.

A jako vedlejší, ale podstatný, produkt je dovzdělání v oblasti tisku lístků

Umím tisknout štítky přímo z LOG4OM, super, začnu přemýšlet nad novým vzorem QSL? Kde by se daly štítky lepit a zpracovat tak větší množství potvrzení spojení. Tedy pokud se v mém případě dá o větším počtu spojení mluvit.

Pro vytvoření komplet lístků, třeba pro mimořádná spojení nebo když bych chtěl někoho potěšit, jsem  nastudoval QSL maker a v kombinaci s kvalitním papírem je výsledek super.

QSL maker

Jednotlivá pole jsou předdefinovaná, záleží zda je použiju nebo ne. Grafika na pozadí to samý. Definuje se umístění polí, barva, řez a typ fontu. QSO je možné zadat ručně nebo přes ADI.

Program je dílem IW5EDI a lze ho stáhnout na jeho stránkách. Pro tisk jsem použil ozdobný strukturovaný papír polského výrobce Galeria papieru. Výsledek je podle mne dost dobrý.

Pro vyplnění předtištěných lístků, které používám (a které po vyplnění rukou nikdo nepřečte) jsem stáhnul a rozchodil Easy QSL.

easyQSL

Pole se umístí do místa tisku naimportuje se ADI a tiskne se a tiskne se a tiskne …..

Program je ke stažení na stránkách tvůrce YO3SAW

Tak snad budou QSL přibývat.

EU PSK DX

Odvysíláno v květnu z chaty. Byly zveřejněny výsledky, v kategorii SINGLE-OP 40M LOW Europe jsem obsadil 2. místo. Měl by dorazit diplom, ale zatím nic, tak uvidíme. Snad jsem pochopil správně, že bude ke stažení po ukončení vyhodnocení.

 

Tak a to je asi tak vše.  Tak na slyšenou.