Krumlovské slavnosti podle mého

Krumlovské slavnosti podle mého

Letos jsme navázali na přerušenou tradici návštěvy Budějovic a Krumlovských slavností pětilisté růže. Katka s Bárou mě občas vezmou s sebou a letos také, asi jsem byl hodný (a za víkend je moc neviděl). Holky Krumlov a já….

Pro letošní rok jsem vynechal koloběžku, vzhledem k předpovídaným teplotám bych to asi neudejchal. Plán navštívit Kleť, nějaká chráněná území kolem, zavysílat,… byl stanoven tak pevně, aby jsem ho ve čtvrtek před odjezdem změnil. Kleť jsem operativně vyměnil za Novohradské hory. Když jsme tu byli s Láďou před osmi lety, vynechal jsem jeden 1000+ vrchol, je čas to napravit. Ale popořádku.

Ve čtvrtek odjíždím na chalupu, vyslechnout si zastupitelstvo na veřejném zasedání. V pátek ráno balím a jedu nad Volyni na Přírodní památku Na opukách . Louky, remízky, krásné výhledy, prostě zamilovaná krajina Šumavy a Podšumaví. Natahuji anténu na 40 a 20m, provoz se rozjel, stejně jako se teplota rozjela směrem nahoru. Podařila se aktivace FF a GMA, celkem jsem navázal 37 QSO na 40m a 22 QSO na 20m. Přimotala se mi tam Brazílie PY6RT (opět jsem se cítil jako trouba, protože jsem odmítal porozumět hláskování, Roberto střídal Yankee a Yellow a až jeho zoufalé volání I’m from Brazil mě donutilo napsat správně značku) a USA, s KD1CT jsem pak mluvil ještě v neděli. Doufám, že tato DX budou potvrzena alespoň elektronicky eQSL nebo LOTW.

OKFF Na Opukách

Uklízím a přes Prachatice jedu k Budějovicům. V Prachách zastávka na pozdější oběd. Osvědčená hospoda na náměstí asi vyměnila kuchaře, vývar dobrý, panenka s pepřovou nic moc, ale měl jsem plné břicho. V Budějovicích už na mne čeká Ondra, pokecáme, posedíme, neopravil jsem mu přístup k SMTP, což mělo být moje odpracování si budějovického azylu. Když přijíždí Hanka, odebírají se všichni do Krumlova (Katka s Bárou jsou tam již od dopoledne). Původně chci vyrazit na pivo, ale teploty mě přesvědčily, že se vracím k ledničce. Přeci jen studená kofola je studená kofola. Jo a přepisuji deník z aktivace. Před půlnocí se všichni vrací z Krumlova, krátký pokec a je čas jít spát.

V sobotu ráno vstávám po páté, snídaně, zabalení a hurá směr Pohoří na Šumavě (ano, je v Novohradských horách, ale r. 1918 se mělo stát součástí Šumavské župy (Böhmerwaldgau), tak asi odtud název?). Batoh zabalen a vzhůru na cesty. Krásných 12°C slibuje poklidný start (to se rychle změní).

zabaleno, jdeme

křížek z roxoru, i tak se dá vytvořit hezký artefakt

falešný český pramen Lužnice

Přecházím do Rakouska.

Bucherser Gedenkkapelle

Kochám se krajinou. Malý zádrhel nastává, když hledám místo na vysílání z Přírodní památky Stodůlecký vrch.  Nakonec se zadaří najít alespoň trochu otevřený prostor na natažení dipolu na hraniční stezce.

můj herberk (tedy správně hamshack) OKFF Stodůlecký vrch

Sice v lese, ale teploty stoupala, stejně jako stoupalo sluníčko a hezky mi svítilo do zad. Ale vybírat jsem si moc nemohl. Aktivace proběhla úspěšně (tedy snad, deníky z víkendu poslány, zatím nepředány na WWFF). Jedná se o první aktivaci této oblasti. Navázal jsem 48 QSO na 40m a 13 QSO na 20m. Po splnění podmínek aktivace balím a vyrážím na další cestu.

hraniční stezka

pramen Sepplberg

Návštěva vrcholu Kamenec V-vrchol 1001mnm. Cesta k vrcholu je v pohodě, kromě miliónů mravenců, kteří nedovolí zastavit, jinak hned lezou na boty. Ovšem samotný vrchol je trochu oříšek, jak je vidět na tisicovky.cz.

kde je vrchol???

Ale prolezl jsme pro jistotu vše.

To bude ten správný

 

Rest splněn a v Novohradských horách navštíveny všechny 1000+ vrcholy.

Aktualizuji svůj seznam .

Trojmezní kámen

Pohodlnou cestou se přesouvám do oblasti Přírodní památka Prameniště Pohořského potoka  Nádherná krajina a nejsou tu žádný lidi. Klid, pohoda. Vybírám si místo na louce, zastíněné skupinkou smrků, a stavím dipol. Aktivaci si užívám a výsledkem je 84 QSO na 40m a 1 spojení na 20m. I tato aktivace by měla být první aktivací této oblasti.

nádhera

PP Prameniště Pohořského potoka

začínáme

Balím a přecházím do Pohoří, povinná zastávka u zříceného kostela a jdu se zřítit do auta.

Pohoří na Šumavě

Pohoří na Šumavě

Pohoří na Šumavě

Cestou stavuji v Kaplici na Cmundu po Kaplicku. Bramborák prefabrikovaný, zelí nic moc, uzený výborný. Už sem asi taky nepojedu. Dorážím do Budějek, všichni jsou v Krumlově. Po sprše po příjezdu dostávám blbej nápad, že dnes na to pivo zajdu. Splavenej jak kůň dorážím těch 800 metrů s jazykem na vestě. Dám si výborné kovbojské fazole a 2 Plzně, mám strach jestli dojdu nazpátek. Podařilo se, přepisuji deník, koukám na formuli a šipky, nabíjím baterku a ofukován větrákem popíjím studenou kofolu. Před půlnocí usoudím, že se výletníků nedočkám (ohňostroj v Krumlově začíná o půlnoci) a jdu spát.

Neděle ráno. Konečně se všichni vidíme pospolu. Tedy tak jak postupně vylézáme z pelechů (takže Pepu a Elišku zahlédnu až když odjíždím, jen tak koutkem oka mezi dveřmi), snídaně, pokec a další plány. Budějovická klaka si odpočne až se nás zbaví, holky chtějí do Rožmberka a já se vydávám na Přírodní památku Jehnědno. Když jsem zahlédl to jméno, bylo rozhodnuto (a taky se tam dá vysílat z auta = alespoň trochu stínu). Loučíme se s tím, že se uvidíme o prázdninách na chalupě.

Po projížďce jihočeskou krajinou a kolem Temelína dorážím na PP. Jehnědno je pozůstatek těžby písků. Vodní plochy a podmáčené břehy poskytují útočiště mnohým druhům rostlin a živočichů. Natahuji dipol a zkouším aktivaci nejprve na 20m. Daří se. Nakonec dělám 19 QSO (druhé spojení s KD1CT). Přecházím na 40m a spojení přicházejí ve 3 vlnách. Poslední přichází poté co Pavel OK1VEI rozeslal SMS českým lovců, že ještě 10 minut budu QRV, sedím u stanice 15 minut, spojení ustávají a já začínám balit. Na 40m jsem udělal 77 QSO.

PP Jehnědno

tentokráte z auta

Super aktivace, vedro jak v morně mírnil jen větřík profukující zadním otevřeným oknem a dveřmi. Balím a jedu domů.

Na Barrandově výheň, vybalím věci, dám nabít baterku a umřu do křesla. Super výlet. 301QSO. Spousta hezkých míst.