Test nesmeků a procházka kolem naší vesničky

Test nesmeků a procházka kolem naší vesničky

První sobotní víkend se vysílá SSB liga. Jedu na chalupu. Sněží.

V pátek vyrážím ve čtyři na chalupu. Z rádia jedna katastrofa za druhou. Cestu ani popisovat nebudu, prostě padá sníh, hodně sněhu. Za necelý 2 hodiny jsem v Rokycanech. Chvíli pokecu s Karlem, jedu vyzvednout stožár, a pak už přemýšlím kudy na chalupu. Nakonec skoro nejkratší cesta (Plzeň komplet stojí, kopec na Štěnovice zavřenej, Vlčtejn zablokovaný kamiony,…), Veselá, Nevid, Nezvěstice, Blovice a před Měcholupama na klasickou cestu. Úplně nádherný svezení až do Nezvěstic, netknutý sníh, žádný auta, paráda. Na chalupu dorážím v půl osmý. Vyházím sníh ze dvora a zapasuju tam auto.

Sobotní liga super, vrátím se k ní v Reportu. Můj letošní nejlepší výsledek – po odečtení chyb 5016 bodů a 25. místo v prosincovém kole. Vykouknu ven a jdu pro hrablo a lopatu, zase hezky nasněžilo. Ale proč to píšu – vyrážím na procházku a hlavní cíl je alespoň trochu otestovat nesmeky. V únoru jsem v Lužických horách doničil nesmeky za stovku a jako náhradu koupil Camp Ice Master Run. Lehký, skladný, na pohled super a recenze veskrze pozitivní.

Koupil jsem je na jaře v nějaké slevě, teď se pohybují v obchodech od 800 do 1200 podle toho, kde na ně narazíte. Dopředu musím říct, že jsem spokojený. Nasazování super, velikost odpovídá. Sice to nebyl terén, na který jsou primárně určený, ale i v hlubokém sněhu s podkladem se spadaným listím, mi do kopce noha neuklouzla. Protáhnul jsem je i po zledovatělý silnici, po kořenech a kamenech na kraji lesa. Doma prozkoumáno, bez poškození jak na gumovém rámu tak na vlastních řetízkách a špicích. Umyto, usušeno a uloženo do krabičky na další použití. Jo a úplnou náhodou jsem se na podzim, při nákupu bot, trefil skoro do stejný barvy nových trekovek. Není to na fotce moc patrný, ale oboje je žlutozelený.

Tak ať je to komplet. Výlet cca 5km, bez kilometru v hlubokým sněhu minimálně ke kolenům, místy po prdel. Přišel jsem domů hezky provětranej, dal si pivko a na půl hodiny vytuhnul. Snad sníh vydrží přes celou zimu a užijeme letos pořádně lyže.

Pár fotek na ochutnávku a zbytek v Hraboší galerii, jak jinak. Ale ono nebylo moc počasí na focení, sněžení, sněžení, sněžení…

No a jak je patrný z úvodní fotky, došlo i na PMRku, ale bez QSO, nikdo se neozval. Vždyť i nástěnka portablů na cbpmr.cz zela prázdnotou, tak se není co divit.

Hezká sobota to byla.