Drbákov a Albertovy skály

Drbákov a Albertovy skály

Národní přírodní rezervace  Drbákov – Albertovy skály a naučná stezka stejného jména hrdě nese přízvisko Nejkrásnější místo Středočeského kraje. Já s tím souhlasím a vy se můžete přesvědčit.

dscn0666

Na místo se dostaneme z Křepenic nebo Nalžovic, kam jezdí autobusy nebo z Nalžovického Podhájí, pokud přijedeme autem. Malé parkoviště U Křížku je pro ně připraveno. Už na cestě sem je hezky 🙂

dscn0655

Informace od povolaných – NPR Drbákov

Bartůňkova vyhlídka

Bartůňkova vyhlídka

Informace k NS Drbákov – Albertovy skály
Délka 7,5 km
Odhad času 3-5 hodin. Možná se to zdá přehnané, ale pohledy z vyhlídek a nádherná příroda a náročnější terén udělají své. Na vlastní Naučné stezce zapomeňte na kola a kočárky. Za mokra a sněhu se doporučuje návštěvu odložit. Malé děti pod kontrolou dospělých. Ten čas si opravdu udělejte, NS je vedena těžším terénem a návrat je vždy pouze po stezce, ze stezky nelze utéct a zkratkou se vrátit třeba na parkoviště.
Zastávek s informačními tabulemi je 11, ostatních nepočítaně.

chytni se

ještě jsem se rád chytil

Samozřejmě odbočte ze stezky a podívejte se na vrchol Drbákova. Za hezkého počasí si nezapomeňte vzít více tekutin. Sluníčko se sem opírá dost silně a je umocněno odrazem od Vltavy. Ve spojení s terénem není vody nikdy dost. Navíc se málokdy povede, že cesta vede chráněným prostorem.

dscn0679

Odměnou za prošláplou cestu vám bude spousta informací, zajímavých míst a nádherných vyhlídek.

dscn0704

dscn0705

dscn0700

Drbákov

Tak a jsme pomalu u poslední informační cedule. Předpokládám, že jste příjemně naladěni po cestě nahoru a dolů (mimochodem můj průvodce Fénix3 mi ukázal ekvivalent 120 nastoupaných pater). Takže vás jistě potěší informace na poslední tabuli.

jen hodinka cesty :-)

jen hodinka cesty 🙂

Šťastnou cestu.