Je dobré používat sporttester???

Je dobré používat sporttester???

I já propadl kouzlu moderních technologií. Pořídil jsem si Garminí Fénix 3. Teď mám vše pod kontrolou. Hlavně tepovou frekvenci, aby mě netrefil Šlak nebo dokonce neklepla Pepka.

Ale když po 110 kilometrech na koloběžce ten bazmeg pošle zprávu:

85 % lidí vašeho věku a pohlaví dosahuje denně vyššího počtu kroků než vy. Abyste se dostali do čela a sklízeli více zdravotních přínosů, zkuste si každý den přidat desetiminutovou procházku.

tak mi začíná hučet v uších, dostavuje se pocit závratě, blíží se návaly vzteku, nemůžu spát, hlodá mě, že jsem taková lemra. Těch 85% se mi musí pěkně smát. Tepová frekvence letí nahoru, sebevědomí dolů. Neuvědomuju si, že těch 85% asi zase nemá v nohách hezkou vyjížďku na kolobce. Nevyspalý nenaladěný koukám, co mě dnes čeká a v tom další zpráva:

Spíte zřejmě méně, než potřebujete. Zhruba 93 % lidí vašeho věku a pohlaví si za za uplynulý měsíc dopřálo více spánku než vy. Spánek není dobré podceňovat, protože posiluje kardiovaskulární zdraví a pomáhá mozku zpracovávat informace.

Pokouší se o mne Pepka se Šlakem dohromady. Jdu to rozchodit, protože unavený mozek zřejmě nezpracovává informace. Jestli to nepomůže, tak to má Fénix spočítaný (a z popela tedy nevstane).