CQ World Wide DX Contest 2019

CQ World Wide DX Contest 2019

Po loňské účasti v jednom z největších contestů bylo jasné, že i letos vyrazím vysílat. Využil jsem nabídky Mirka OK1FRB a vyrazil na jeho domácí letiště, do Charvátců.

Suprový víkend a suprové vysílání. Mirek ladí antény na expedici na Romo a tak jsem je nejen náležitě obdivoval, ale v sobotu i krátce otestoval.

Fotografie z mlhavého sobotního rána

Fotografie z mlhavého sobotního rána, jeden z připravovaných vertikálů

V pátek po příjezdu bylo prioritní natáhnout a naladit 5band trapovaný dipol, na který pojedu závod.  Celoodpolední stavění, sundavání, stříhání se zadařilo a večer jsme mohli jít spokojeně na pivo. Tedy hlavně díky Mirkovi, který vymyslel umístění antény a obětavě pomáhal, měřil, radil. Díky.

společník v putyce

večerní pohled do hangáru

Závod sice začal o půlnoci z pátka na sobotu, ale raději jsem si chrupnul a vyjel ráno. K závodu není co rozebírat. Naprosto suprově chodila všechna pásma. Když mě nebavilo vysílat nebo jsem byl unavený, šel jsem juknout na letiště, večer hospůdka,…

fotka hrozná, ale dipoly chodily dobře

V neděli se dojely závody, prospal jsem se a v pondělí ráno balit. Výsledek za mne naprosto v pohodě a nad očekávání.

mapa spojení

Do vyhodnocení jsem odesílal 428 spojení za 100.035 bodů. U stanice jsem proseděl 31 hodin, 17 hodin prospal, pobyl na letišti a v putyce. Dnes jsou známé předběžné výsledky. Sice se ještě bude škrtat (a počítám s tím, mám tam několik okamžiků, kdy jsem spíš spal než pečlivě zapisoval, takže překlepy budou), ale zatím super.

Jen pro dokreslení, celkem je vypsáno víc než 20 kategorií, vloni bylo kolem 8.500 radioamatérů ve všech kategoriích.

No a ten letošní zatím předběžný stav v mojí kategorii?

Svět 184/825

Evropa 112/443

a Overlay Rookie (bažanti s ještě mokrou licencí) 19/282 ve světě, tenhle doufám vydrží, ta první 20tka by se mi moc líbila.

Za rok prý jedeme multioperátor s Davidem OK1DWH a Mirek OK1FRB domluví letiště a postavíme trochu víc antén. Tak snad to klapne.

73! za rok

 

P.S. Pokud se vám líbí ty fotky kopečků, tak děkuji všem ženám, dívkám, … že ocenily můj um. Chlapům neděkuji, ty kopce se jmenujou Kozy, tak proto na ně čumí 🙂