REPORT 2020_05

REPORT 2020_05

Takový obyčejný měsíc, pořád na Home Office, málo výletů a ono se toho seběhlo…

30.4. jsem vyjel na Pohotovostní závod pálení čarodějnic. Hezká QSO a slušné 9 místo z 28 účastníků v kategorii 2m SO.

diplom Čarodějnice 2020

Povedený “sranda” závod a příjemné pokecání s účastníky.

Udělal jsem pořádek v deníku nejen v počítači, ale i eQSL a LOTW. Konečně jsem pochopil logiku ClubLogu. Zároveň jsem si dal do úkolníčku, že vždy na konci měsíce sesynchronizuji deníky tak, aby v každém byl aktuální stav. Takže by mohlo fungovat i online vyhledání spojení s mojí volačkou.

Díky úklidu mi dorazilo pár diplomů.


Mám vyplněné QSL lístky, teď je jen odnést a vyzvednout došlé. To bych mohl v červnu zkusit.

Požádal jsem o potvrzení spojení do Ocenění eQSL za práci s UK regiony. Nějak jsem si nevšiml, že na Guernsey ještě potvrzené QSO nemám, takže místo 7 potvrzených regionů je na diplomu 6. Hlídat prefix GU, GP, MU a doplnit!!! Ať je diplom plnotučný.

 

Onemocněla mi FT-818ND, je v servisu na záruční opravě. Na zadním konektoru mi při zaklíčování vyskočilo HSWR, přitom na přední vše OK a při měření SWR 1,2. Tak snad se zmátoří.

Dostal jsem se na chalupu, tak proběhl i nějaký provoz.

 

Stihl jsem 2 contesty, skoro 3.

V italském ARI jsem udělal jen 5 spojení. Vysílal jsem z chaty a pracovní povinnosti víc nedovolily. I tak jsem potěšen, že jsem zkusil u chaty natáhnout 2 antény. Jak inv. V tak LW. Obě antény se hezky na pozemek vejdou a tak mohu jezdit vysílat hezky na chatu, když bude volno. Log s 5 spojeními jsem poslal jako checklog.

Víc se zadařilo v RTTYContestVolta  Závody na památku koho jiného než Alessandra Volty.

65 QSO v modu RTTY, tak uvidíme, na jaké umístění dosáhnu.

A poslední a taky moc vydařený EU PSK Contest.

102 QSO BPSK63, opět jsem zvědav na jaké umístění dosáhnu.

A na konci měsíce jsem navštívil Můstek a na CB vysílal do EBH2020. Bohužel jsem nevydržel do rána. Po pracovním dopoledni v OK1RPL, kdy jsme dávali na střechu YAGI jsem si namohl břišní svaly a třísla. Přeci jen tahat betonové dlaždice po žebříku už mi tak moc dobře nejde. Začaly mě chytat křeče a tak jsem raději před půlnocí zabalil cajky a sestoupil k autu. A měl jsem docela problém z toho hřebene slézt. Naštěstí to fakt bylo jen namožený. Takže žádný super výsledek to nebude, ale pár spojení jsem dal.

 

A to je asi za květen vše. No vlastně ještě práce na chalupě, chatě a brigáda na contestovém QTH OK1RPL  na Slatině. Až koukám, co jsem všechno stihnul.