Report 2020_04

Report 2020_04

Měsíc nouzového stavu jsem asi nejvíc využil k ježdění na louku u Kuchaře.  Nikdo tam nechodí a vzhledem k tomu, že se rozrůstá zdejší satelit a je překoplá silnice, ani tu nikdo moc nejezdí a je tu klid.

Výjezdy ve středu večer na Moon Contest, o víkendu na FM pohár a VKV PA. Venčení z Home Office a občasných návštěv kanceláře. Je tu hezky vždycky.

Když už zmiňuji VKV PA.  Hezké závody, dokud na mne neobrátili z OK1KZE antény a jejich kW mi zahltily vstup na 818tce. Nojo no, ta moje yesinka není nejlepší contestová stanice. Zabalil jsem hodinu před koncem, ale závody super.

VKV PA 04-2020

Odvážím si krásných 777 bodů a 5 místo v kategorii 144MHz QRP v dubnovém kole.

Doma proběhl upgrade antény na balkoně na 2m a 70cm. Změna je patrná (nejen na pohled). Na zábradlí se usídlila Diamond X-30 a prostup do bytu je připraven na další kamarádky.

před

 

nová anténa

prostup do bytu

Vyzkoušeno, chodí to jak na 2m i 70 cm super. 30.4. jsem z domácího křesla vyzkoušel Závod pálení čarodějnic a byl jsem překvapen, kam jsem se s 5W z tohohle brčka uprostřed paneláků dovolal.

23 spojení a 40 bodíků do soutěže potěšilo. Zkoušel jsem na nová sluchátka a šlapku. Ještě upravit modulaci a bude to OK. V případě nouze použitelné třeba i do Moon Contestu, když se mi nebude chtít jet ven.

Udělal jsem si pořádek v deníku a odeslal jsem log všech digi spojení do UAAC. Otestoval jsem přidělování diplomů za tento mód. Jsem tak nějak na rozpacích. Stal jsem se členem EPC a otevřely se další diplomové řady. No když jsem zjistil, že jsem získal asi 80 diplomů, byl jsem jednak zvědavý, druhak zděšený.

člen EPC

Některé diplomy mě docela vyděsily. Grafické zpracování dost katastrofální. Na diplomech není možné vyčíst o co jde, vypovídací hodnota 0. Ani se nebudu snažit o další. Typické příklady z Běloruska.

Některé diplomy jsou graficky povedené nebo nesou alespoň nějakou informaci, za co jsou získány. Pro jejich získání je třeba vyvinout alespoň minimální snahu. Ty docela potěší a rád se pokusím získat jejich další stupně.

 

Karel OK1ELE mi dodělal černou skříňku pro nahrávání pásma. Použitelné při závodech, kdy píšu na papír a pak to po sobě nemůžu přečíst. Šlape super a těším se, až ji zkusím naostro. Ještě redukce k FT-60 a možná na Icom a bude nedílnou součástí portablového a contestového zavazadla. Jo ještě ji musím Karlovi zaplatit, taková trochu skvrna na tomhle profesionálně zpracovaném kousku hardwaru.

 

A na závěr mínusy – nehejbu se, přibírám. Za celý duben jsem si neudělal čas na PMR a tenhle měsíc je pro mne na tomto pásmu bez spojení.