REPORT 2020_06

REPORT 2020_06

Celý červen byl tak nějak ve znamení digimódů.

Ke zveřejněným výsledkům SPDX RTTY mi přišel hezký diplom i za mé umístění v dolních příčkách.


Super přístup a podpora všech účastníků. Potěší, když pořadatel takto pochválí za účast.

Jsou zveřejněny výsledky EU PSK DX Contestu. V kategorii SINGLE-OP ALL HIGH 12-HOURS EU jsem obsadil 39. místo ze 49 zaslaných deníků. Na to, že jsem při tom pracoval na chalupě to ujde.

I červnové návštěvy na chalupě se samozřejmě neobešly bez vysílání.

6.6.2020 mapa mix všech band a mod.

Ale hlavně jsem si pořídil monitor. Na displej noťase se mi nevešly všechna okna nutná pro contesty v digimódech logovaná pomocí N1MM+. Buď jsem viděl addon FLDIGI nebo logovací okno nebo dekódovací okno, ale nikdy vše potřebné najednou. Pak stačilo šoupnou myš o kousek vedle a byl problém. Na závody European PSK DX Contest mě zachránil Martin, který mi půjčil televizi.  Ale chtělo to vyřešit, tak se to vyřešilo a tak teď už se všechno vejde a nemusím před závody shánět televizi.

A samozřejmě jsem to krátce otestoval v provozu.

lehký test po instalaci monitoru 20.6.2020

Zejména spojení do Torupu ve Švédsku na pásmu 80m se stanicí SA6PIP mód FT8 potěšilo.

Klub 30MDG mi potvrdil členství.

A na co jsem čekal víc, přišly mi první diplomy za práci v modu PSK vydávané klubem EU PSK. Jednak jsou diplomy zajímavé jak po stránce podmínek získání, tak jejich ztvárněním a v neposlední řadě, tedy pro mne spíš v první řadě, jsou udělována za spojení módem PSK. To mě baví.

V Plzni jsem dělal poprvé dozor nováčkovi v klubu. Jarda (14 let) s mojí jednou, ne příliš úspěšnou pomocí, udělal krásná spojení do VKV PA.

Jedinou chybu při závodech jsem udělal já, když jsem luštil spojení do Polska, ale Jarda ji hned opravil. Snad mě trochu omlouvá, že nedělní dopoledne po sobotním srazu ze střední školy není nic moc pro contestové nasazení.

Doma jsem na balkon pověsil dipol na 6m. Pásmo je otevřené a tak proč to nezkusit.

Horizontální umístění během 5 minut objevili holubi a tak šla anténa na vertikal. I z paneláku a takovéhohle provizoria se mi během 3 dnů a cca 3 hodin u rádia podařilo udělat pár hezkých spojení. Vše digi, na Phone jsem za všechna hledání neobjevil ani hlásku. Digi občas prochází, ale je to ….  nemám správné slovo, prostě takový nijaký, provizorní, ale zabaví to.

Včera anténa zmokla, sundal jsem ji, trochu ji upravím, zaizoluji konektor a trochu pošolíchám a zase půjde zpět. Přeci jen doufám, že se pásmo 6m hned tak nezavře.

A tak toť asi vše. Pomalu balím na sobotní SSB ligu a hlavně víkendový VKV 3. Subregionál. V Kosmáčově, na klubovém Contestovém QTH bude veselo, odhadem slíbilo účast 15 lidí. To budou výsledky 🙂 Doufám, že se zadaří alespoň jako vloni.   A hlavně, že nenecháme Pavla a Karla samotné.