Report 2020_10

Report 2020_10

Takový trochu soutěžní měsíc. I když nevyšly původní plány a soutěže jsem nuceně odjel z chaty nebo z chalupy místo super klubového QTH a místo  špičkových monobandů od Mirka jsem vysílal do LW nebo drátového dipolu.

3 října jsem odjel Russian WW Digital Contest v módech RTTY a BPSK45.

RusWWDigi2020 mapa

RusWWDigi2020 země

Jel jsem pouze 40m a v kategorii SINGLE-OP 160M-80M-40M World jsem předběžně (zatím je jen RAW score) s 52 QSO skončil na 24 místě.

17-18.10. JARTS WW RTTY Contest 2020 další digi závod, tentokrát pořádaný Japanese Amateur Radio Teleprinter Society. Tady ještě nejsou ani předběžné výsledky, tak uvidíme.

JARTS 2020 mapa

JARTS 2020 země

Povedlo se 120 QSO a 33 zem. Já jsem spokojený.

O CQ WW SSB, který měl být nej a super a špička a skončil zklamáním jsem psal. Asi se nemá cenu těšit, pak se něco posere.

V říjnu je to 30 měsíců co jsem držitelem licence. Tak jsem zkusil pár statistik. Je vidět že vysílám z chalupy a pak z portablů a čas spíš kradu. Takže žádné závratné počty a čísla a vzdálenosti a exotika,…

DXCC za30 měsíců

lokátory za 30 měsíců

Dorazil diplom za odeslané obrázky SSTV vysílané v říjnu z ISS.

Diplom za příjem SSTV

Perlička (Vysílání BBT a náklad Cygnus NG-14 – viz odkaz výše) spojená s tímto cyklem a doplněním zásob a dovezením vesmírné toalety pokračuje. 20.10.2020 oznámila RIA Novosti, že kosmonauté opravili závadu na toaletě ruské výroby umístěné v ruském modulu Zvezda. Oprava se zdárně podařila. Zda pomocí zaklínění plastu dole u tý trubky nebylo zveřejněno (komu to nedává smysl, doporučuji zhlédnout BBT, co to je? Hledej!)

Nechal jsem vygenerovat nové diplomy za DIGI módy. Většinu jsem pouze uložil do počítače. Až mi začne docházet místo tak je smažu. Grafické zpracování není hezké a podmínky jejich dosažení nejsou zajímavé. Ale tyhle docela ujdou.

Přišlo pár hezkých nebo zajímavých QSL.

Portoriko

Katar

Saudská Arabie

Saudská Arábie

Severní Makedonie

Brazílie

Faerské ostrovy

příležitostná stanice Giro d´Italia

A to je asi tak říjnové finále. S klubem přemýšlíme, jestli a  kam pojedeme v listopadu na WAE DX RTTY Contest, klubové QTH je zavřené. Snad Covid brzy ustoupí a bude líp. Ať to lítá a ať jsme zdraví.