Naposledy za letadly

Naposledy za letadly

V úterý 25.11. jsem se naposledy vypravil za letadly na Ruzyni. Abych to upřesnil, naposledy na koloběžce a také už nikdy neuvidím 2 letadla ČSA vedle sebe (kéž bych se mýlil). Tedy ty jsem neviděl ani při tomhle výletu. Ale od začátku.


24.11.2022 vzlétlo poslední letadlo vlastněné ČSA a odletělo k demontáži za kanál. OK-REQ bude dle mého na dlouho posledním letadlem v majetku ČSA a to i navzdory kecům, které se opakovaně opakují v médiích. Likvidace ČSA je rok před výročím 100.let od založení završena. Kéž bych se mýlil. Nebudu se v tom šťourat, od toho jsou zasvěcení a jiní. Základní info lze najít na Wikipedii – heslo České aerolinie. Jak do hloubky chcete poznat jednu z nejstarších leteckých společností je jen na vás. Léta prosperity, růstu a uznání jsou dlouhá. Pokud chcete nahlédnout do likvidace, která ve srovnání s budováním byla opravdu jak sešup na toboganu, doporučuji knihu. p. Václava Vaška – Kam kráčíš ČSA

Nebudu si kazit den a rozčilovat se, je to hodně smutné, tak nazpátek k výletu. V úterý jsem nevěděl kam vyrazit na koloběžce a protože, jak jsem psal v článečku o solarografii, už jsem dlouho nevytáhnul foťák, zkombinoval jsem to a vyrazil na letiště. Naposledy na koloběžce.

na letiště a zpět 25.11.2022

V Chrášťanech postavili nové logistické centrum a provoz na silnici Chrášťany – Chýně – Hostivice dosáhl hustoty, kdy i u mne převládl pud sebezáchovy a potlačil silničně-koloběžkové sebevražedné sklony. Tudy už nepojedu. Za letadly příště jen autem.

Na letiště jsem přijel akorát když šly do vzduchu Emiráty, podařilo se chytit netradičně zbarvené (čistě bílá bez typicky vybarvených SOP a VOP) air Malta. Strávil jsem tam příjemnou hodinku.

Přeci jen se vrátím k ČSA – nyní zůstává ve službě jen Airbus A320 OK-HEU, který je pronajatý. Snad by měl přijít i druhý A320 registrace OK-IOO (odkaz na 100.let od založení ČSA). Slibovaný termín podzim 2022, proč tomu nevěřím.

Ale snad se pletu a bude zase možné vyfotit 2 letadla s imatrikulací a v barvách ČSA společně.

Ruzyně 19.5.2017

Nějaké další fotky z tohohle výletu najdete v Hraboší galerii.

Tak snad za rok publikuji článek o výročí ČSA a znovuoživení této letecké společnosti. Držte všichni palce.