Děčínský Sněžník a CHKO Labské pískovce

Děčínský Sněžník a CHKO Labské pískovce

Nebo taky OKFF-0009  a OK/US-04 a hlavně parádní rychlovýlet.

Před časem jsme seděli s Jimmem v hospodě a přišla řeč na Děčínský Sněžník. Ani jeden jsme tu nebyli a tak byl cíl výletu jasný, Bohužel nebyl jasný čas, kdy vyrazit. Zkoumáním volných sobot a nedělí jsme dospěli k datu hoooodně daleko v kalendáři. Ani nevím koho to napadlo, ale zrodil se plán výletu na otočku v týdnu. Ve středu 26.4. po práci se nacpeme do auta a vyrážíme. Cesta v pohodě, za hodinku a něco kotvíme ve Sněžníku na parkovišti.

Malé vzdělávací odbočení – CHKO Labské pískovce – 250km2 chráněného území krásné přírody, Děčínský Sněžník 723mnm je pak nejvyšším vrcholem celého CHKO. Nádherná stolová hora, krásné skály spadající dolů ke Sněžníku a Jílovému a Děčínu. Super lezecké terény (jsem zvědavej, jestli ještě někdy někam vylezu, tedy v mém případě spíš povylezu). Naprosto fantastické výhledy.

Výstup na Děčínský Sněžník. Rychlá prohlídka rozhledny z venku, v bufetu zavřeno, rozhledna nepřístupná. Vizitku si budu muset objednat a razítko žádné.

Děčínský Sněžník rozhledna

Klidím se k vrcholu a rozkládám radiocajky.

Pobral jsem s sebou rádio na KV a zkouším aktivovat OKFF-0009 a OK/US-024. Zprvu jdou spojení pomalu, měl jsem z toho strach. Ve všední den v tuhle hodinu jsem ještě aktivaci nezkoušel a obvykle se ani na clusteru moc aktivátorů nevyskytuje. Ale našel si mě Pavel OK1VEI a když provoz slábne, hodí mě do clustreru. Asi 3x mě takhle popostrčil a aktivace proběhla k mé naprosté spokojenosti.

okff-0009 mapa spojení

okff-0009 země s QSO

Za 67 minut 62 QSO, všechno na 40m, 20m ani ťuk, ale vyřvával jsem tam tak max 10 minut.

Jimm chvilkama poslouchal jak mi to jde, jinak kroužil kolem a kochal se krajinou.

Když jsem uklidil anténu a rádio, vytáhli jsme ještě PMR. Po dlouhé době mám deník a obeslanou soutěž Nov Contest a PMR Cup. 5 krásných spojení a aktivace do PMR kopců. To už se mi dlouho nepodařilo, na PMR trochu (hodně) zapomínám a moje aktivita v tomto volném pásmu je veškerá žádná.

Sestup s vyhlídkami do kraje a naše výprava pomalu končí.

Děčínský Sněžník pohled k Teplicím

Děčínský Sněžník pohled k Děčínu

Na parkovišti platíme mastné parkovné a vyrážíme k domovu.

Super středeční podvečer. Nezbývá než vymyslet a uskutečnit další takový rychlovýlet.