Report 23_04

Report 23_04

Duben byl z hlediska vysílání zábavný a aktivní. To už se mi dlouho nepodařilo a jsem maximálně spokojený.

SSB liga

Opět z chaty, opět maximální rušení. 46 QSO, 1 chyba – moje, kurnik. 78 místo ze 112 stanic. V celkovém pořadí 59. místo, musím to vytáhnout do první 50. To znamená vysílat odjinud.

První víkend a EA RTTY

Víkend na chatě byl, jak jinak, pracovní. Ale samozřejmě jsem všechny volné chvilky trávil u rádia. O víkendu se jel španělský dálnopis. Vloni jsem to prokaučoval, za 100 QSO byl pamětní lístek a já odeslal 91 QSO (nečetl jsem podrobně pravidla). Tak jsem to letos napravil a poslal 107 QSO. V předběžných výsledcích držím 172 místo ze 440 operátorů v kategorii SOLP. Finále zveřejním, stejně jako pamětní lístek, pokud na něj dosáhnu.

Z ostatního provozu jsem lovil hlavně FF a kopce. Ze zemí se podařil Surinam a Západní Sahara, snad budou potvrzeny.

první víkend duben mapa

první víkend duben země

Velikonoce a IG-RY RTTY

IG-RY RTTY, dálnopisné závody, vysíláno jen nahodile, přeci jen o Velikonocích jsou i jiná lákadla. Obsadil jsem 280 místo ze 408 operátorů v kategorii SOLP, bez diplomu, bez pamětního lístku. Na to, kolik času jsem tomu věnoval, slušný výsledek.

Z ostatního provozu opět hlavně lovení Flory Fauny a kopců. Podařený víkend. A už druhý v měsíci, to se jen tak nevidí.

Velikonoce provoz

Velikonoce země

QSL a výsledky

Dorazily QSL. Potěšila Austrálie (na hubu – SSB) a Japonsko. Zpracováno, vytisknuty odpovědní QSL a teď je zanést na QSL službu. Do prázdnin to stihnu.

VK na hub, Japonsko a námořníci RTTY

YB RTTY – indonéský dálnopis –   odjeto z chalupy jedna chybička v logu. Úspěch.

YB RTTY 2023

BARTG – britský dálnopis – opět odjeto z chalupy mezi prací. Finální výsledky v kategorii  SOAB100  231 místo z 340 operátorů na světě a 154/206 EU. Spokojenost.

BARTG RTTY 2023

OKFF

Aktivace CHKO Labské pískovce do OKFF a OK/US-024 do SOTA a GMA je v článečku z tohohle super výletu.

Vygeneroval jsem diplomy, která za vysílání z FF a xOTA oblastí vydává cqgma.com . Asi si budu muset na tyhle diplomy založit složku stejně jako na ofiko diplomy wwff. Začínají se mi nějak množit a bylo by škoda, kdyby zapadly. Takže úkol do prázdnin – projít, shromáždit a souhrnně zveřejnit.

aktivátor FF – 25 bodů

lovec FF – 100 bodů

zajímavá aktivita GoGreen

OK1RCA

2 víkendy jsme věnovali budování QTH. Přesun boudy z Avie, obložení stěn, další práce kolem a kolem. Až se objeví článeček na klubových stránkách, upravím a dám odkaz.

A ttttto je vše přátelé, na slyšenou v éteru a na viděnou kdekoli.