Report 2023_08

Report 2023_08

Report z vysílání za srpen, něco jsem stihnul.

Začneme tradičně

SSB liga

Chtěl jsem na chatě natáhnout dipol na 80m. V pátek jsem přijel pozdě, takže to skončilo u mého chatového LW. Ráno rušení ještě vetší než obvykle. Vysílání naprostý propadák. 27 QSO, 4 chyby – z toho 2 unikátní spojení, asi blbě slyším a napsal jsem si jinou značku, a 2 chyby na straně kolegy – opět opsaný okres DPJ, který napovídá databáze, místo předávaného BPV. Já za to nemůžu, že pokaždý vysílám odjinud. Výsledkem je 67 místo z 80 stanic. Špatný.

ARRL RTTY 2023

V lednu jsem poslal pár spojení do vyhodnocení dálnopisu. Dorazil diplom.

Potěšil, bylo to pár spojení jako zpestření přestávek v práci. Nakonec 16. místo v OK bez rozlišení kategorie, 10. místo OK kategorie jeden operátor, malý výkon, v Evropě z cca 850 volaček 582. místo v téže kategorii (SOLP).

SARTG ARRL

Další zpestření prací na chatě. Odeslal jsem spojení do 2 kategorií – SINGLE-OP ALL LOW a SINGLE-OP 40M. Uvidíme. S výsledky se pochlubím.

SARTG RTTY 2023 mapa spojení

SARTG RTTY 2023 statistika spojení

Nová anténa JPC-12

Na dovolené se mi nepovedlo nikde natáhnout dlouhý drát ani jinou drátovku. Zato jsme měli v Chorvatsku a Rakousku hezkou terasu, kde by se šiknul nějaký vertikálek.

Na Aliexpressu se objevila nabídka na JPC-12 za 2.500Kč (WIMO za 189 EUR + doprava, bratru celkem 4.800Kč). 40m, 30m, 20m, 17m, 15m, 12m, 11m, 10m, 6m, to celý 1,4kg v taštičce akorát do báglu. Za to bych to nevyrobil. I když jsem měl s posledními zásilkami problémy, objednal jsem. Vypadalo to na další problémy. Zásilka netrasovala, místo ze Španělska najednou odeslání z Číny (takže DPH, clo,…) prodejce změnil způsob dopravy,…  Nakonec vše dobře dopadlo a DPD zásilku doručilo. Vysvětlení nakonec prosté – přestřelil slevu, nahrnuly se mu objednávky. Nabídku stáhnul a vše objednané promtně řešil. Ufff.

Na chatě postaveno, vyzkoušeno ladění a nakonec jsem na ní odjel celý segment 40m při SARTG RTTY. Spokojenost.

JPC-12 první montáž na chatě

40m na JPC-12

Teď už je pěkně uložená, aby byla po ruce při výjezdech.

WWFF a vysílání z přírody

Dorazily diplomy za aktivované oblasti OK a za ulovené OK a PA. Aktualizována stránka s mými FF diplomy.

Na chalupě jsem využil FM poháru a aktivoval kopec Ostrá OL/PL-389. Dá se říct konečně. Prostě co je blízko si schovávám na dobu, kdy budu mít málo času a nebudu moct jet někam dál. Ale sem se určitě vrátím. Krásná procházka, 15 QSO na 2m a 6 bodů do GMA.

Herberk pod smrkem

Z GMA dorazil diplom XOTA Aktivátor 1.200 bodů. Od června +200 bodů za aktivace (3xFF, 2xkopec), na mne slušný nárůst.

Už jsem to psal v předešlých reportech, aktivitu GMA snad přebere DARC, takže bych po novém roce roztřídil diplomy a udělal jim nějakou vlastní stránku? Asi ano, když bude čas.

Diplomy

Dělal jsem pořádek v potvrzení spojení na eQSL. Podařilo se mi vyčistit všechny duplicity a spojení uložená pod chybnými značkami. Zase chvilka klidu a zároveň aktualizované diplomy za spojení.

55 DXCC v Evropě (ze 70) FT8

15 DXCC Asie SSB

744 rozdílných prefixů, všechny módy

Když uklízet, tak uklízet. Dočistil jsem spojení v digitálních módech a aktualizoval některé zajímavé diplomy (nebo s hezkým obrázkem, jak málo stačí k radosti).

1.000 stanic Evropy

50 stanic Francie

30 rozdílných italských regionů

100 prefixů mód FT4

A to je za srpen asi vše. Tedy ještě jsem se dostal na setkání do Holic, asi už to nebudu opakovat, a sešli jsme se s lidmi kolem PMR komunity v hospodě, rád si zopakuji kdykoli, moc povedený večer.

A to je tedy opravdu vše, na slyšenou v éteru a na viděnou co nejdřív.