Jak na zápis deníku z vysílání II.

Jak na zápis deníku z vysílání II.

Když člověk nemůže ven, vymýšlí ptákoviny. Ale na základě zkušeností s malým notýskem věřím, že to bude fungovat. Problém a zadání zůstává stejné. Jak nosit zápisník při zápisu spojení, když v jedné ruce je vysílačka a ve druhé tužka. Výsledkem je takové EVO II předchozího zápisníčku. Jen je to trochu větší a nedá se to nosit v kapse.

Základní teze – pevná podložka, zápisník přichycený klipem, připevnění na ruku – gumička nebo oboustraný sucháč, možnost přichycení na nohu při sezení (obdoba leteckých logbooků, map,…). Uchycení diktafonu. A taky ještě změna velikosti z A7 na A6 – snad budu mít zápisky čitelnější (pochybuji).  Tak snad se mi to povedlo. Provoz ukáže.

Původní záměr plastové podložky se při nálezu starých papírových desek změnil. Podložka vyříznuta, zpevněna a začištěna oblíbenou stříbrnou páskou (Bořiči mýtů z ní postavili třeba plachetnici).

základní deska

Když už jsem měl průchodky, tak jsem je naklepnul do rohů. Vypadá to líp (a funguje), než kdybych otvory jen prorazil. Provlíknutí gumičky a upevnění na ruku je hračka. Variantní upevnění na nohu bude pomocí oboustraného sucháče. Většinou ho nosím v batohu a tak to nebude problém.

uchycení

Na desku pak přijde přichytit pomocí kancelářských svorek na papír vlastní logbook a diktafon.

nastrojení držáku

Diktafon je přichycen na svoji svorku pomocí gumičky. Jednoduché, účelné.

uchycení diktafonu

Při praktické zkoušce zápisu vyvstala otázka co s tužkou. Ztratit ji není problém. Takže se hezky pověsí na šňůrku a je po starostech. Prostě ji pustím, když ji nepotřebuji a když bude třeba, není daleko.

tužka

Pro převoz se to celé sbalí, přetáhne gumičkou a vejde se to akorát do pytlíku na sváču, to abych to neuprasil, nezmačkal a nepotrhal.

sbaleno

Zatím jsem udělal pár cvičných pokusů. Věřím, že v ostrém provozu bude zápisník sloužit stejně dobře. Jen neforemný blok se spirálovou vazbou nahradím volnými papíry. Lépe se chytnou do sponky a bude se s tím lépe manipulovat. Taky zkouším diktafon na levou a pravou stranu. Zatím líp vychází, kupodivu, pravá.

zapisuji

Tak teď to jen nezapomenout přibalit do batohu.