Report 2019_08

Report 2019_08

Tak tohle byl měsíc dovolené. Konečně. A došlo taky na rekonstrukci antény v Kramolíně a nějaké vysílání.

Dovolená

Dovolená v Hradci králové a na chalupě se perfektně podařila. Koloběžka, hezké ubytování, výlety. Super. Fotky jsou v galerii.

Malá návnada.

soumrak z naší terásky

Kunětická hora

Milíř

skleněný model Bílé věže v HK

Opočno

Kašperk

I na dovolené jsem postavil anténu. Měl jsem půjčený vertiál 20-40m. Bohužel jsem asi špatně poslouchal instrukce a tak po postavení odladěné antény vylezlo SWR na 1:3. Na vysilání to nebylo. Poslech v pohodě. Takže poslechová dovolená. Na chalupě jsem předělal LW, sice nedošlo k rapidnímu zlepšení, ale malinko jo (prostě je blbá na jiných frekvencích, než kde byla blbá před rekonstrukcí, HA, HA, HA)

Vysílání

Na dovolené jsem nevynechal ani FM pohár, ani MC.

Před odjezdem jsem v rámci FM poháru navštívil Čerčanský chlum. Hezký kopec se zajímavými vhledy. Lítalo to dost blbě, ale stačilo mi to na 2. místo v kategorii. Podařila se i aktivace do SOTA. Spokojenost. Navíc jsem to před koncem zabalil jsem tak, že jsem došel k autu a spadla obloha spolu s pořádnou buřinou.

Moon Contest jsem zkusil jak z Hradce – kóta Borek JO70WD na 70cm

tak na 6m z Pohoří JN69SK

Oba starty tedy spíš nic než moc. Jen na Pohoří překvapil OK1IME, který se mi ozval z dovolené v Schafkogelu. Díky.

Podařilo se mi aktivovat další země v programu WWFF a tak jsem si zažádal o diplom.

Tímto jsem taky překročil 25 zemí do diplomu eDX a tak jsem o něj zažádal.

Testováním předělané antény se zadařilo splnit podmínky diplomu k 30 výročí vytvoření lidského řetězu, jako připomenutí zrůdného Molotov Ribbentrop paktu a jeho dodatku o rozdělení území Pobaltí mezi Rusko a nacistické Německo.

A taky dorazily potvrzení eqsl. Ochutnávka.

Na konci srpna také proběhly Holice – mezinárodní setkání radioamatérů. Vyhodnocovaly se zde i CB soutěže, kterých jsem se účastnil. I přes moji prosbu, protože se nemohu účastnit, organizátoři se ani tentokrát neobtěžovali s odpovědí na žádost o zaslání diplomu. Natož zaslání diplomu. Takže žádný obrázek. Vyhodnocení spáchám zvlášť. Názor na snahu o propagaci CB pásma ze strany členů klubu a dlouholetých CBčkářů ani letos nezměním.

Tak to je asi ze srpna vše.

Ahoj někdy a někde na kopcích nebo v éteru.