Report 2021_12

Report 2021_12

Poslední report letošního roku.

Poměrně bohatý, i když i díky tomu, že se ne vše vydařilo jak bylo naplánováno.

QSL

Mám komplet agendu všech elektronických deníků a služeb potvrzujících QSO. Super. Počátkem prosince přišlo 42 QSL lístků. V deníku již zaznamenány a někdy v lednu vytisknu všechny papírové QSLíky a odnesu.

SSB liga

SSB liga prosinec 2021

Účastí v prosincové lize jsem zvrátil poměr na 8:4 ve prospěch odjetých kol. Celoroční výsledky jsou docela dobré. A prosinec – 55. místo z 103 účastníků, za mne žádná chybav deníku, ale o 2 spojení jsem přišel, protože protistanice nepřijala správně okresní znak. No jo no, vysílal jsem z chaty a když někdo neposlouchá a odbouchne co mu závodní deník napoví… Poučení i pro mne, abych kontroloval, co přijímám.

FT Roundup a to další….

FT Roundup checklog

Do této soutěže jsem odeslal log s 20 spojeními jako kontrolní. Teď koukám do výsledků, že i s tímto málem bych obsadil 500 místo ze 600 účastníků. I když… už jsem několikrát psal, že FT contesty vynechám, že? Tohle ale bylo zpestření pobytu na chatě. K posledním pracem na zahradě a zazimování chaty jsem si vzal stanici a po práci nějaká spojení udělal, takže proč si nezpestřit normální provoz nezávodním provozem v závodě_

poslední vysílání 2021 z chaty

OK1RPL

Z Kosmáčova jsme odjeli OK DX RTTY. Spolu s Karlem OK1XLE, Pavlem OK1UGE, Mirkou OK1OK, Michalem Stod a za podpory Karla a Petra odvysílány docela slušné závody, ale zlobily antény. Na příští rok a jako úkol do Kosmáčova zapsáno – předělat Karlovi všechny antény.

OK DX RTTY 2021

Neskončili jsme poslední.

Vánoční závod

Po Vánocích se doma zkomplikovala zdravotní situace a tak jsme neodjeli na chalupu popřát mámě. Bohužel jsem se mohl zúčastnit Vánočního závodu, který je jinak pro mne nedostupný. Doufám, že to bylo naposledy. Z tepla domova jsem rozdal 40 přání do Nového roku a i přes výkon 5W (byli jsme asi 4 s tímto QRP) jsem neskončil poslední. Hezké závody, ale jak říkám, radši kachnu u mámy než to příště opakovat.

Vánoční závod 2021

Předběžné výsledky udávají, že jsem v kategorii 144MHz SO na 73. místě z 81 volaček. Super.

DIGI provoz

Odeslal jsem deník za 2 měsíce a obdržel 64 diplomů. Nářez, to už se snad za každé spojení vydává diplom. Příští rok budu muset udělat selekci a stanovit si o jaké diplomy vlastně stojí za to usilovat. Samozřejmě potěšily diplomy za spojení se stanicemi z Portorika, Maroka,… No, uvidíme, příští rok to nějak promyslím. ZA všechny diplomy jeden za spojení s operátory ze Slovenska a druhý za spojení módem BPSK.

 

a diplomy z digi závodů

Z Russia contest 2 diplomy – 2020 BPSK 21. místo v Evropě a 2021 multimode 81. místo mezi evropskými stanicemi.

Rus WW digi 2021

Rus WW multimod 2020

A to je asi tak vše. Dnes už vím, že se nepodařilo odjet ani na Silvestra a tak jsem přišel o první kolo SSB ligy. Nicméně zdravotní moribundus ustupuje a tak snad budu moct brzy vyrazit na nějaké portejblové vysílání. Budu si držet palce.

Na slyšenou v tom letošním roce 2022.