Dovolená Šumava a koloběžka 2022

Dovolená Šumava a koloběžka 2022

Termín letošní dovolené letos po dohodě hned v půli ledna. A na konci ledna se podařilo zahájit koloběžkovou sezonu.

Dovolená

Zimní dovolená jak jinak, u Pepy na Zelené. Při jednom sezení večer u televize jsem došli k tomu, že se známe 23 let. Počasí slibovalo samá překvapení. A taky se to naplnilo. Zažili jsem od sluníčka, přes mlhy, déšť, sněžení, vítr, vánici,… snad všechny rozmary. Naše běžkařská/ turistická sekce byla částečně oslabena, Matěj si před odjezdem naštípnul malíček na noze. I tak jsem na pěších výletech našlapal něco málo přes 80km.

S Bárou jsme si dali i 2 výlety na běžkách. Kratší Gerlovka, Pod Sklářským vrchem, Nad Pošťákem, Gerlovka cca 6km, takové opravdu rychlé protažení a ten den už jen odopočinek. A Gerlovka, U Obrázku, Můstek, Hofmanky, Gerlovka cca 21km. Turistický výlet, žádný spěch, užili jsme si sluníčka, výhledů, sněhu i krásných stop.

ke Sklářskému vrchu

Nový Brunst

Můstek

Na příští rok si musím koupit nové boty na běžky. Nějak se mi rozlezla noha a stávající pěkně tlačí přes prsty. Celá dovolená super.

Koloběžka

30.1. zahájena koloběžkářská sezona 2022. Jak jinak, malým Lipanem U Kelta.

už to jede…..

Lipan u Kelta, nerozlučné spojení

Start nebyl nijak hladký, po sjezdu do Prokopáku jsem zjistil, že mi hodinky měří jen tep, jinak nic. Laboroval jsem s tím 10 min, GPS připojená, vše povolené,…. a nic. Pomohl komplet restart hodinek, jak jinak. Pak už celou cestu bylo vše OK. Splnila se předpověď, sluníčko mi udělalo radost, silný nárazový vítr už vůbec. Celou cestu jsem si nedovolil pustit řídítka, na pití a smrkání jsem zastavoval. Některé nárazy byly tak výživné, že mě dokázaly zastavit. Ale s tím jsem počítal.

Nepočítal jsem s tím, že mě po cestě do Slivence, naštěstí skoro na konci cesty, praskne drát. Čekají mne opravy. Ideální by bylo zhubnout, jinak to bude praskat dál. Takže reálně, čekají mně další opravy, praskat to bude.

Celou vyjížďku jsem si užil, teď už jen pokračovat a vyjíždět pravidelně. Byl jsem potěšen, že jsem v docela dobré kondici. 70% času jsem se držel ve 3 a 4 tepové zóně, jen 1% jsem skočil do 5. Na to jaký byl vítr mě to i dost překvapilo (nebo jsem se flákal).

NMT

Jo a ještě se povedla návštěva Národního technického muzea. Prioritně jsme šli na výstavu Jak se měří svět, ale samozřejmě jsme z větší části prolezli vše. Budeme muset co nejdříve zopakovat.

Jen 2 fotky jako lákadlo, jinak by to vydalo na několik galerií, lepší je to na vlastní oči.