Report 22_09 a 22_10_1/2

Report 22_09 a 22_10_1/2

Report za měsíc a půl. Vysílání málo, čas skoro žádný. A čím víc odkládám napsání reportu, tím víc zapomenu co jsem vlastně dělal.

Když koukám do kalendáře, tak asi zůstane ten říjnový report jen na té 1/2. Do konce měsíce se asi nikam nedostanu a hlavní akce CQ WW SSB si jistě zaslouží svůj vlastní článeček.

Takže tak nějak na přeskáčku, jak mi to napadne, září a kus října….

Aktivita FF

aktivace OKFF

Návštěva u Říčan a úspěšná aktivace Přírodní rezervace Mýto OKFF-0731. 51QSO z auta, hezké počasí. Log odeslán.

aktivace OKFF-0731

diplomy FF

Přišlo 6 diplomů, upravil jsem stránku s diplomy. Jako nový jsem získal diplom za aktivitu GoGreen XOTA. Jak název napovídá, diplom zahrnuje veškeré x-ota aktivity a na jejich bodovém ohodnocení vystavuje systém diplomů. Podrobná pravidla slouží i pro inspiraci k výletům.

05-10-2022 Chaser 10 points GoGreen Activity/
10 bodů lovec aktivita GoGreen

 

SSB liga

V září jsem vynechal, Michalova svatba byla super. V říjnu netradičně z chaty. 56 místo z 98 účastníků. 1 chyba v zápisu. Na chatě do krátkého LW, takže co bych na těch 21m drátu nízko nad zemí chtěl. Průběžně jsem na 54 místě, tak se třeba poštěstí dojet to do první 50tky za rok 2022.

JARTS

Japonský dálnopis. Už jsem ho jel 2x. Chtěl jsem překonat svůj loňský výsledek. Na chalupě práce jak na kostele, takže jen opravdu 2 krátká posezení a poslal jsem 33 spojení. Takže spíš takový Checklog. Ale alespoň jsem po delší době otestovat, že mám vše správně nastavené a funkční.

JARTS RTTY 2022

OK1RCA

V září kolidoval termín Dne rekordů s Michalovou svatbou takže jsem s radostí tenhle závod odpískal. Kluci našli super kopec a vydali se po roce pod stan. Report je na klubových stránkách a na tomhle kopci nejsme naposledy.

V říjnu jsme odjeli CQ WW RTTY a report je opět na klubovkách.

Nová anténa

80m inv V na převážení v autě. Už jsem měl asi měsíc udělaný střed a střižená ramena. Na chalupě jsem se dostal k tomu, že jsem to vytáhnul na hřiště a doladil. Podařilo se.

Střed je mechanicky po vzoru Karla OK1ELE, uvnitř proudový balun na 2 válcových feritech. Odpor pro vybití statiky. Pojede to max na 20W, tak snad se ferity nevyhřejí.

střed 80m inv V

I když je to anténa do auta, nechtěl jsem nakládat další stožár. 13m Spiderbeam by byl pro tuhle legraci dobrý, ale zkusil jsem ho nahradit 6m Moonrakerem, na který jsem nasadil 7m teleskopický bič z Decathlonu. Funguje to. Střed dipolu je cca v 11m, je to poměrně tuhý, dá se to postavit v jednom člověku. Zatím to tak nechám a zkusím v ostrém provozu.

Moonraker 6m a bič 7m, funguje to

Zastřiženo, v SSB pásmu super, po přeladění na CW je SWR nax 1:1,4, nechám to. Až opravdu pojedu CW, můžu dodělat ještě prodloužení, ale to asi bude ještě chvíli trvat.

to ujde

Tak a teď najít čas a zkusit ostrý provoz.

80m inv V

A to je asi vše přátelé. Proběhla nějaká spojení do FM poháru, ale jen na ručku z chaty rozdat pár bodů a z vysílání už mě nic nenapadá. Tak za měsíc????