Podzimní éter PE33

Podzimní éter PE33

Výsledky 9. ročníku PE33 ze dne 17.9.2016 jsou spočteny. Trochu důvod napsat o prvním vysílání s novou anténou Sirio a druhé mojí absolvované soutěži CB pár řádek. Podařilo se mi uskutečnit nějaká spojení. Neskončil jsem poslední. Spokojenost.

20160809_1934221

Po účasti na LPD, kdy jsem vysílal na magnetku a kdy mi po hodině klekla baterka, jsem trochu vylepšil vybavení. Jednak jsem konečně po dlouhých letech opatřil “dospělou” anténu Sirio GPE 27 5/8 650 cm a konečně využil perfektní skládací stožár od MartiNa a druhak mě NovakO vybavil funkční gelovou baterií. Dle mých výpočtů by měla vydržet cca 5 hodin provozu CB (takže, když zahrnu spolehlivost mých el. výpočtů a prostých trojčlenek, tak alespoň hodinu). No každopádně 3 hodiny provozu při PE33 vydržela. Sice to není na souběžné napájení počítadla přes měnič, ale k tomu se také třeba doberu. A těch mých pár spojení snad zvládnu napsat na papír (zvládnu, ale s luštěním při přepisu je to horší).
Malé dilema bylo, odkud že to vlastně budu vysílat. Předpokládal jsem, že na mé oblíbené kótě V Kopaninách bude sedět Agáta Plánice, tak jsem hledal, kam se upíchnout. A našel jsem. V Plánici 🙂 Loučka, na mapě nazvaná Na Slavencích, vytipovaná dle leteckých, turistických a výškových map a docela v pohodě. Hezké místo, hezké výhledy, hezkých pár spojení. Za dobu vysílání 2 návštěvy místních “procházkářů” a vždy hezké popovídání. Při vysílání jsem zjistil od Aljašky, že Agáta hlídá vnoučata a nevysílá. Kopanina zůstala bez antény.

20160809_190823

A výsledky?  10 spojení, žádné neuznané, 888 km a 18. místo z 20 soutěžících.

pe33

Pro pozdější připomenutí přidávám deník spojení. Na velké chlubení to není, ale já jsem maximálně spokojen.

pe33

 

18_hrabos-barrandov_2016

 

Samozřejmě jsem se snažil prohnat i PMRku, ale tentokrát bez úspěchu.

Díky všem za spojení. 
Budu muset zapracovat na hláskování, občas, při nečekaném dotazu, mi naskakují všechna možná jména, jen ne ta pravá. Už se těším na další výlet a vysílání.