Report 2022_03

Report 2022_03

Další měsíc za námi, nějak to letí. O víkendech se našel čas i na stanici a něco kolem. A vydoloval jsem nějaké výsledky z již absolvovaných závodů.

Výsledky JARTS 2021 a 2020

V roce 2020 jsem odjel poprvé japonský dálnopisný závod. Nějaká mapička je v příslušném reportu. Nějak jsem na to pozapomněl a tak jsem našel výsledky, až když jsem hledal výsledky z roku 2021.

Takže společně, oba ročníky SO-LP (jeden operátor, malý výkon)
2021 – 365 z 729 stanic, 113 QSO 69 násobičů
2020 – 351 z 663 stanic, 118 QSO, 53 násobičů

Škoda, že Japonci nedávají diplomy za účast. Asi by se mi líbil, zejména, pokud by byl psaný v japonštině.

SSB liga

Podařilo se mi odjet březnové kolo, super. 66 místo ze 114 volaček.

SSB liga březen 2022

 

Flora Fauna

Dorazil diplom za 264 QSO do různých chráněných oblastí. Upravil jsem stránku s diplomy FF.

Podařilo se mi odjet na FM pohár na Vinařickou horu. Přibral jsem i stanici na krátké vlny a podařilo se mi aktivovat OKFF-2634 PP Vinařická hora a zároveň vrchol GMA OL/ST-742 Vinařická hora. Vinařická hora stojí za návštěvu i bez stanice. Nádherná lokalita s hezkými výhledy.

Vinařická hora, FM pohár

Vinařická hora mapa QSO do FF

aktivace FF – země QSO

OK1RPL a Kosmáčov.

2 víkendy věnované hlavně opravě boudy po vichřici. Uletěla nám střecha a tak holt bouda dostala novou.

Mimo to jsme s Karlem OK1ELE první pracovní víkend odjeli ještě kousek 1. subregionálu. Ne úplně špatně. Vzhledem k volbě 6 hodinové kategorie jsme po skončení vysílacího okna provětrali ještě místní volačku OK1RCA. Druhý pracovní víkend jsme na závody ani nepomysleli (tedy pomysleli, ale rozumně vzdali) a stálo to za to, střecha se povedla.

OK1RCA v 1. subregionálu 2022

OK1RPL v 1 subregionálu 2022

A tím je završeno moje působení v plzeňském klubu OK1RPL. Podílel jsem se na pár hezkých výsledcích, na propagaci a zviditelnění značky a zejména na Charvátce a CQ WW jsem docela pyšný. Ale rozdílný pohled a přístup k povinnostem by se ani časem nesrovnal, takže čára a nový start.

Došlo i na nějaké bastlení

Po skoro 2 letech jsem přemotal cívky ve vertikálu 40/30/20m QRP, které jsem, poté co mi je Mirek OK1FRB precizně navinul, při montáži víc přistřihnul a anténa pak nešla naladit. Teď by podle měření mělo být vše OK. Tak snad ji v nejbližší době i naladím a dopiluji do finální podoby. Obrázek je v záhlaví.

Od Karla OK1ELE jsem dostal střed dipolu k otestování.

střed dipolu by OK1ELE

Poslední víkend se mi podařilo na chalupě nastříhat licnu, vše navázat a vyvézt na hřiště. Po skoro 2 hodinách bylo dostříháno a naladěno.

20/40m stojí a ladí, dole kotvení, nad tím 20/40 inv. V dipol

40m ladí

20m ladí

Ramena jsou z lanka 1mm2 takže je celý dipol o hodně lehčí než můj stávající. Už se těším, až ho zkusím v provozu. Zatím za mne velká 1.

Diplomy

Podařilo se mi navázat spojení na ostrov Guernsey, který mi jako jediný UK region chyběl do diplomu. Aktualizoval jsem si diplom eUK a nyní je tedy kompletní.

spojení do všech částí UK

Ze serveru eQSL jsem obdržel další 2 diplomy za spojení s volačkami začínajícími rozdílnými prefixy.

QSO 600 prefixů bez rozlišení módu

QSO 300 prefixů mód FT8

A to máme za březen vše. V dubnu se snad podaří naladit QRP vertikál a absolvovat nějaká zajímavá vysílání. Na slyšenou v éteru.